Gazete Vatan Logo

E Okul Lise Yerleştirme Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim?

E okul sistemine giriş için TC kimlik numarası ve öğrenci bilgileri yeterli olacaktır. E okul lise yerleştirme sonuçları öğrenmek için sistem üzerinden online kontrol yapılmaktadır. E okul kayıt detaylarına bakalım.

E Okul Lise Yerleştirme Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim?

Öğrencilerin ilkokula başlamasıyla birlikte oluşturulan okul portalı hesabı liseden mezun olana kadar aktif durumda kalmaktadır. Belirtilen süre içerisinde görülen eğitim dönemleri hakkında öğrencilerin durumu görüntülenebilir ve bilgi alınabilir.Öğrencilerin sınavlarda aldığı ve notlar sözlü notları gibi tüm detayların aktarıldığı e okul bu anlamda büyük bir amaca hizmet etmektedir. E okul aracılığıyla öğrenci ve velilere bilgilere ulaşması konusunda kolaylık sağlanırken eğitim alanında da büyük bir yenilik sağlanmış ve okul üzerinden yapılacak olan pek çok işlemin de portal üzerinden yapılması mümkün kılınmıştır. Bu sayede çok daha kısa süre içerisinde işlemler gerçekleştirebilmek ve öğrenilmek istenen bilgilere hemen ulaşım sağlanabilmektedir.

E okul lise girişi yapacak olan öğrencilerin lise dönemlerinde olmasının herhangi bir önemi bulunmadan sadece üyelik bilgilerini kullanması yeterlidir. Bu bakımdan e okul lise girişi yada e okul ilkokul girişi gibi bir giriş ekranı bulunmamaktadır. Bu açıdan e okul resmi internet sitesinde yer alan öğrenci giriş bölümünün kullanılması yeterli olacaktır. Portal girişi yapıldıktan sonra çeşitli konularda bilgi sağlanabilmektedir. Sadece derslerdeki başarı durumu değil lise yerleştirme sonuçları öğrenme gibi işlemlerde online olarak yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte e okul portalının geliştirilmesi ve daha kapsamlı hale getirilmesi amaçlanırken bu konuda sınav sonuçlarının öğrenilmesi, yerleştirme ve tercih işlemlerinin yapılması gibi pek çok konuda sadece e okul üzerinden işlem yapılması sağlanmaya çalışılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda çok daha işlevsel bir hale gelecek olan eğitim portalı sayesinde veli, öğrenci, okul, öğretmen, idareci işlemleri kolaylık kazanacak, online olarak yapılacak olan işlemler ile eğitimler de denetlenebilir duruma gelecektir. Bu açıdan e okul portalının kullanılması ve tercih edilmesi oldukça önemlidir.

Haberin Devamı