E Devlet Sistemi ve Şifre Alımı işlemi nasıl yapılıyor?
Günümüzde, devlet tarafından vatandaşa verilen hizmetlerin büyük bir çoğunluğu, E-Devlet aracılığıyla elektronik ortamda verilmektedir. E-Devlet giriş ile pek çok kamu işlemi kolayca yapılabilmektedir. E-Devlet şifresi ve E-Devlet sistemine giriş hakkında tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.
E-devlet sayesinde, artık devlet ile vatandaş arasında yapılabilen işlemlerin birçoğu, elektronik ortamda, hızlı ve kesintisiz bir şekilde halledilebilmektedir. Devletin işleyişinin ve vatandaşa verilen hizmetin hızlanması ve zamandan kazanç sağlanması, E-Devleti önemli kılmaktadır.
E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
E-Devlet Hizmeti
Günümüzde, devlet ve vatandaşlar arasında yapılacak olan işlemlerin neredeyse hepsinin yapıldığı e-devlet hizmetinden milyonlarca vatandaş yararlanmaktadır. E-Devlet hizmetinin getirdiği hızın ve kolaylığın yanı sıra, kullanıcı bilgilerinin güvenli bir ortamda saklanması ve gizlilik prensiplerinin sağlamlığı açısından önemlidir.
E-devlet hizmetleri, Adalet Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında kullanılır ve tüm işlemlerde geçerlidir. E-devlet kapısı olarak adlandırılan hizmetlerde, e-devlet içinde bulunan bütün kurumlarla birlikte senkronize bir şekilde çalışmakta ve bu kurumlar ile yapılacak tüm işlemler ile ilgili bilgiler sürekli güncellenmektedir.
E-devlet Üzerinden Hangi Kurumlarla İlgili İşlem Yapılabilir?
Sosyal Güvenlik Kurumu, bünyesinde milyonlarca vatandaşı barındıran ve birçok işlem yapılması gereken kurumların başında gelmektedir. E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr üzerinden giriş yaptıktan sonra, içerisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu linkleri sayesinde, SGK hizmet Dökümü, Emekli Aylığı bilgileri, prim ve emeklilik işlemleri ve GSS borcunuzun sorgulanması gibi birçok önemli işlemi kısa zamanda halledebilirsiniz. 4A, 4B, 4C işlemleri, şahıs ödeme sorgulama ve banka hesabı tanımlama işlemleri, tedavi bilgileri sorgulama işlemleri ve hekim bilgilendirme işlemleri de yine e-devlet kapısı üzerinden yapılabilir.
E-devlet kapısı aracılığı ile en sık işlem yapılan kurumlardan birisi Gelir İdaresi Başkanlığı’dır. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılmak istenen vergi borcu ödeme, sorgulama, elektronik vergi levhaları ve vergi levhası sorgulama işlemleri, e-devlet üzerinden sorunsuzca halledilebilmektedir.
Adalet Bakanlığı da, e devlet üzerinden işlem yapılan kurumlar arasında üst sıralardadır, e- devlet içerisinde hazırlanan T.C. Adalet Bakanlığı linkleri sayesinde, bir davanız varsa bunu e-devlet üzerinden takip edebilir, mahkeme dava dosyalarını e-devlet aracılığı ile takip edip işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile ilgili yapılacak IMEI Sorgulama, kayıp, çalıntı ihbar bildirimleri, mobil hat sorgulama, numara taşıma, Mobil, sabit, internet, kablolu televizyon, uydu işletmecilerine olabilecek olası borç ve alacakları sorgulama gibi işlemler e-devlet kapısı üzerinden yapılabilir.
E-Devlet Girişi Nasıl Yapılır?
E-devlet üzerinden gerçekleştirmek istediğiniz bütün işlemler için girmeniz gereken internet adresi www.turkiye.gov.tr’dir. Bu internet sayfasına girdiğinizde sağ üst köşede bulunan giriş seçeneğine tıklayarak T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi girmeniz, sisteme giriş yapmanız için yeterli. E-Devlet şifresi ise PTT şubelerinden cüzi bir miktar ödenerek temin edilebilir.