Gazete Vatan Logo

DP’de ‘Şebnem’ler açtı

Mehmet Ağar’ın aday tanıtım toplantısında iki Şebnem vardı. Spiker Şebnem Kısaparmak’tı ve manken Şebnem Schefer...

ANAP ile birleşme ve ittifak arayışları nedeniyle seçimlere yönelik propaganda çalışmalarına ilişkin takvimi netleştirmekte zorlanan DP lideri Mehmet Ağar, dün İstanbul’da milletvekili adaylarını tanıttı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıya 550 DP’li milletvekili adayı katıldı. Türkiye’nin her bölgesinden gelen partililerin doldurduğu salona eşi Emel Ağar ile birlikte el ele gelen Ağar, “Başbakan Ağar” sloganları altında partisinin seçim kampanyasını başlatmış oldu. Tanıtım toplantısına iki Şebnem damgasını vurdu. Biri adaylığıyla partililerin tepkisini çeken Spiker Şebnem Kısaparmak’tı, diğeri ise defilelerde giydiği minileriyle ’siyaset yaptığı’ için Ağar’dan uyarı alan manken Şebnem Schefer. Parti üyesi Schefer, aday olmasa da vitrini renklendirdi... Şebnem Kısaparmak ise “Aranan bütün özellikler bende var. En gözde adaylardan biriyim” diyecek kadar kendinden emin sözleriyle ön saflarda yerini aldı.

Kandan gelen oy bize haramdır
Zafer Hüsnü Taran’ın “Harp Poemi” şiiri dinletildikten sonra kürsüye çıkan Mehmet Ağar, diğer siyasilerin konuşması için “meydanları bir hafta bıraktıklarını”, ancak “ortaya bir çözüm konulmadığını” belirterek, “Birisi manevi değerlerimizin arkasına sığınmıştır. Diğeri büyük Atatürk’ün manevi hatırasının arkasına sığınmıştır. Bunlar geçti. Bunlar milletin müştereği” dedi. Ağar, şöyle konuştu: “Temiz bıraktığımız topraklarda kan akmaya başlamıştır. Kim daha fazla bağırır çağırırsa terörü ben çözeceğim diye ortaya çıkıyor. Bağırmayla, çağırmayla, küfürle kafirle terör çözülmez. Bizim işimiz kanı durdurmaktır, acıyı durdurmaktır. Kanın üzerinden gelen oy bize haramdır. Bizim gayretimiz odur ki, musalla taşına şehit cenazeleri gelmesin.”

İlk miting Menderes’in memleketi Aydın’da
27 ilde seçmenle buluşmayı planlayan DP lideri, miting maratonunu bugün Adnan Menderes’in memleketi Aydın’dan başlatacak. Maraton, Ağar’ı iki kez bağımsız milletvekili olarak parlamentoya gönderen Elazığ’da tamamlanacak. 20 Haziran’da Antalya’da halka hitap edecek olan Ağar, 21 Haziran’da Niğde, 23 Haziran’da ise Tekirdağ’da partisince düzenlenen mitinglere katılacak. İstanbul ve Ankara’da miting yapmayacak olan Ağar, Güneydoğu’daki ilk seçim mitingini ise 24 Haziran’da Şanlıurfa’da yapacak. 25 Haziran’da Afyon’a geçecek, 26 Haziran’da ise Mardin’de halka seslenecek.

Haberin Devamı