Gazete Vatan Logo

Doktorlar neden grevde, doktorlar grev yapabilir mi? Doktorlar hangi gün grev yapacak, 26-27 Mayıs iş mi bırakıyor?

Doktorlar grev yapabilir mi, doktorlar hangi gün grev yapacak? Sağlık çalışanları yaşadıkları sorunları dile getirmek ve duyurmak için çareyi iş bırakma eyleminde arıyor. Peki, Doktorlar neden grevde yapıyor? 26-27 Mayıs doktorlar grevde mi, iş mi bırakıyor?

Doktorlar neden grevde, doktorlar grev yapabilir mi? Doktorlar hangi gün grev yapacak, 26-27 Mayıs iş mi bırakıyor?

Sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesini talep eden doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri sorunlarını dile getirmek için zaman zaman grev kararı alıyor. Nisan ayı ve mayıs açının başında grev kararı alan doktorlar bir kez daha iş bırakıyor.

Doktorlar neden grevde, doktorlar hangi gün grev yapacak?

Sağlık sendikası Hekimsen, doktorların 5-6, 17-18 ve26- 27 Mayıs tarihlerinde grev yapacaklarını açıkladı. 6 gün sürecek olan grev kararı Hekimsen'in sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada "Mayıs ayında tüm Türkiye'de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Doktorlar neden grevde, doktorlar grev yapabilir mi Doktorlar hangi gün grev yapacak, 26-27 Mayıs iş mi bırakıyor

Doktorlar neden grevde?

Grevlerde, sağlıkta şiddet, düşük ücretler, malpraktis (tıbbi yanlış uygulama), kısa randevu süreleri gibi konular dile getirilecek.

Doktorlar grev yapabilir mi?

Grevin sosyolojik tanımı ise; Bir meslek grubunun muhalif olduğu bir durum veya karar karşısında işi bırakmak suretiyle direnmesi şeklinde yapılmaktadır. Bu tanıma göre, bir işverene bağlı olmaksızın çalışan serbest meslek mensuplarının (örneğin doktorların, eczacıların, avukatların) da iş bırakma eylemleri grev kapsamındadır. Ancak bu eylemlerin hedefi yürütme veya yasama organının bir takım tasarruflarıdır, yani genel anlamda bu tür grevler siyasi bir niteliğe sahip olmaktadır (Sur, 1987:8). Grevin hukuki tanımı ile sosyolojik tanımı arasındaki fark ise bu noktada ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda, bağımlı çalışanların yaptıkları grev hukuki tanıma göre grev kapsamındayken, bağımsız çalışanların yaptıkları, sosyolojik tanımdaki grev, hukuki anlamda ancak boykot ya da toplantı ve gösteri yürüyüşü niteliğindedir.

Haberin Devamı