DGS geç başvuru işlemleri bugün yapılacak!
DGS için başvuru süresi sona erdi. ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında başvurusunu yapmayan adaylar, bugün başvurularını yapabilecekler. DGS geç başvurusu nasıl yapılacak?
DGS için başvuru işlemler, 16-24 Mayıs tarihleri arasında alındı. Bu tarihler arasında başvurusunu yapmayan ya da başvuru işlemini tamamlamayan adaylar geç başvuru gününde başvuru yapabilecek. Üniversite eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar, DGS’ye girecek. Sınavdan yeterli puanı alan adaylar tercih işleminde bulunabilecek.
DGS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
DGS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
DGS geç başvuru işlemi için ÖSYM tarafından 5 Haziran 2018 tarihi belirlendi. Adaylar geç başvuru günü olan bugünde hem sınav başvurusunu yapabilecek hem de sınav ücretini ödeyebilecek. Aynı gün içerisinde aday işlemleri sisteminden başvurusunu yapıp sınav ücretini ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz sayılır.
DGS geç başvuru işlemi, ÖSYM’nin osym.gov.tr internet sitesi üzerinden aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak gerçekleştirilebilir.
DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?
ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre DGS için 16-24 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapan adaylar, 100 Türk Lirası sınav ücreti ödediler. Bu tarihler arasında başvuru yapmayan adaylar ise 5 Haziran’da geç başvuru işlemi yapacak. Geç başvuru gününde sınav başvurusu yapacak olan adaylar ise 150 Türk Lirası sınav ücreti ödeyecekler.
DGS geç başvuru için ödeme işlemi, ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ alanından yapılabilecek. Adaylar ‘Ödemeler’ alanından kredi kartı ya da banka kartını kullanarak sınav ücretini ödeyebilecek. Ödeme işlemi 5 Haziran saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Sınav ücretini belirlenen saat içerisinde ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz sayılacak.
2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?
2018 sınav takvimine göre DGS, 21 Haziran’da saat 10.00’da gerçekleştirilecek. 21 Haziran’da yapılacak olan sınavın sonuçları ise 16 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Adaylar aldıkları puanlara göre, ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında tercih işlemlerini yapabilecek.
DGS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
DGS yerleştirme işlemlerinde en önemli etken, adayın aldığı puandır. Puan dışında; aday tercihleri, yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları da göz önüne alınır. Örneğin; T programı aday A ve aday B tarafından tercih edilmiş olsun. Aday A birinci, aday B ise dördüncü tercihinde T programını yazsın. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine yerleştirilememişse T programına puanının yüksek olmasından dolayı aday B yerleştirilir.