Descartes Felsefesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Descartes'in Görüşü Nedir?
Rene Descartes, birinci dereceden yaratıcı bir matematikçi, önemli bir bilimsel düşünür ve özgün bir metafizikçiydi. Hayatı boyunca önce matematikçi, sonra doğa bilimcisi veya doğa filozofu son olarak metafizikçiydi. Matematikte, analitik geometriyi mümkün kılan teknikleri geliştirdi. Doğa felsefesinde, birkaç özel başarıya sahip olduğu kabul edilmektedir.
Descartes, sinüs kırılma yasasının tasarlayıcısı, gökkuşağının önemli bir ampirik açıklamasının geliştiricisi ve dünyanın ve gezegenlerin oluşumunun doğalcı bir açıklamasını öneren bir kişiydi. Daha da önemlisi, modern dönemin düşüncesini şekillendirmeye devam eden yeni bir doğal dünya vizyonu sunmuştur.
Descartes Felsefesi Nedir?
Descartes felsefesi Descartes’in yaşamı boyunca üzerinde çalıştığı ve görüş bildirdiği felsefi, bilimsel konuları oluşturur. Descartes, birkaç temel özelliğe sahip olan ve birkaç evrensel yasaya göre etkileşen bir madde dünyası tasvir etmiştir. Bu doğal dünya, insanlarda beyinle doğrudan ilişkili olan maddi olmayan bir zihni içermektedir.
Descartes bu şekilde zihin-beden probleminin modern versiyonunu formüle etmiştir. Metafizikte, maddenin özünün uzam olduğunu ve aklın özünün düşünce olduğunu göstermek için Tanrı'nın varlığına ilişkin argümanlar sağlamıştır.
Descartes'ın metafizik veya ilk felsefeye karşı epistemoloji veya bilgi teorisine yönelik felsefi çabalarındaki göreli önceliğe ilişkin yorumcular arasında da farklılıklar vardır. Descartes'ın önce epistemolojik ve metodolojik sorularla ilgilendi ve bu ilgiler Kurallar ‘da doruk noktasına ulaştı. Bundan sonra amacı, yeni bir metafiziğe dayalı yeni bir doğa felsefesi kurmaktı.
Descartes Felsefesinin Özellikleri Nedir?
Descartes, zamanında bilginler arasında en iyi matematikçi, yeni ve kapsamlı bir fizik veya doğa teorisinin geliştiricisi ve yeni bir metafizik öneren biri olarak biliniyordu. Ölümünü takip eden yıllarda, doğa felsefesi geniş çapta öğretildi ve tartışıldı.
On sekizinci yüzyılda, biliminin yönleri, özellikle fizyolojisi, insan bilgisinin olasılığını ve kapsamını değerlendirmede bileni araştırma projesi gibi etkili olmaya devam etti. Başarısız metafiziği ve şüphe için şüpheci argümanları kullanması ile de hatırlandı. On dokuzuncu yüzyılda, mekanik fizyolojisi ve hayvan bedenlerinin makineler olduğu teorisiyle saygı görüyordu.
Descartes’in Görüşü Nedir?
Descartes, Hollanda'ya vardığında iki tür konu üzerinde çalışmaya başladı. 1629 yazında, Roma yakınlarında etkileyici bir parhelia kümesi veya sahte güneşler gözlemlendi. Nihayetinde, gökyüzündeki büyük, katı bir buz halkasının, güneşin birden fazla görüntüsünü oluşturmak için bir mercek görevi gördüğünü varsaydı.
Descartes, gerçekliğin temel yapısı hakkındaki temel gerçekler de dahil olmak üzere, insanların bazı şeyleri bildiğinden ve diğerlerini keşfetme yeteneğine sahip olduğundan hiç şüphesi yoktu. Yine de zamanının okullarında öğretilen ve çağdaşlarının çoğu tarafından kullanılan felsefi yöntemlerin derinden kusurlu olduğuna da inanıyordu.
Descartes kendi ontolojisini üstü kapalı olarak Meditasyonlar ‘da daha resmi olarak Cevaplar ‘da ve ders kitabı tarzında İlkeler ‘de açıklar. Gerçeğin doğasını anlatan temel metafizik sonuçlar, her biri birer özle karakterize edilen üç cevherin varlığını öne sürer. İlk ve birincil töz, özü mükemmellik olan Tanrı'dır.