Gazete Vatan Logo

'Demirel, ya imam olsun ya imam bulsun'

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar'a muhalif olan ve partiyi olağanüstü kongreye götürmek için harekete geçen muhalif grup grup, çalışmalara Bursa'da başladı. Partinin muhalifleriyle yemekte bir araya gelen eski Maliye Bakanı İsmet Atilla, "Partiyi iktidara götürmek için Demirel'in ya imam olması ya da imam bulması gerekiyor" dedi

Genel Başkan Mehmet Ağar'a muhalif olan DYP'liler, Bursa'da bir araya gelip bayrak açtı. Eski Maliye Bakanı İsmet Atilla, DYP eski Genel Başkan Yardımcılarından Saffet Kaya, eski Devlet Bakanı Şerif Ercan ve DYP'li 7 eski milletvekili Kervansaray Termal Otel'de bir araya geldi. DYP'nin kurucularından olan Bursa eski İl Başkanı Hasan Üçyıldız'ın daveti üzerine Bursa'da düzenlenen toplantıda, DYP'nin yeniden tek başına iktidara taşınmasının yolları tartışıldı.

B PLANI ADALET PARTİSİ
Toplantı öncesi bir açıklama yapan eski Genel Başkan Yardımcısı Saffet Kaya, DYP'nin değil, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın muhalifi olduklarını söyledi. Partinin 15 Mayıs 2005'te yapılan kongre ile köklerinden koparıldığını iddia eden Saffet Kaya, Ağar ve yönetiminin partiyi iktidara taşımasının mümkün olmadığını vurguladı. Parti tabanından büyük destek aldıklarını ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Parti Genel İdare Kurulu (GİK) kararıyla olağanüstü kongreye gitmelidir. Bu konuda 81 ilde tabandan büyük destek görüyoruz. DYP muhalefette çok zayıf kalmıştır. Partinin kurucusu Cumhurbaşkanımız Demirel ile sayın Tansu Çiller'in de bunun farkında olduğunu sanıyoruz. Kendileriyle görüşmelerimiz de devam ediyor. Eğer partiyi 7 veya 8'inci aya kadar olağanüstü kongreye götüremezsek, Adalet Partisi'nin yeniden kurulması B planı olarak hazır duruyor. Partiye yeni bir ruh yeni bir felsefe getirmek istiyoruz. Partinin tabana, köklerine yeniden kavuşmasını istiyoruz."

Mücadelelerine 44'ü bakanlık yapmış, 120 eski milletvekili ile halen görevde olan 55 il başkanının da destek verdiğini ifade eden Kaya, 15 gün içinde büyük kentlerden birinde yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla bir miting yapacaklarını sözlerine ekledi.

"DEMİREL İMAM OLMALI"
Toplantıya katılan eski Maliye Bakanı İsmet Atilla da DYP'nin muhalifleri değil, ev sahipleri olduklarını vurguladı. Tabanın sesini yansıttıklarını dile getiren Atilla, "İçinde bulunduğumuz dönem gösteriyor ki, Türkiye'nin DYP iktidarına çok ihtiyacı var. Kurtuluşun DYP'de olduğu görülmüştür. Bu konuda Sayın Demirel'le de görüştük ve görüşmelerimiz devam ediyor. Demirel'in partiye sahip çıkıp, ülkeyi bu badireli durumdan bir kez daha çıkarmasını bekliyoruz. Sayın Demirel'in ya imam olması ya da imam bulması gerekiyor. Mehmet Ağar ülkesini sevdiğini söylüyor. Eğer ülkesini, memleketini seviyorsa istifa etmeli ve partinin önünü açmadır" dedi.

Haberin Devamı