Gazete Vatan Logo

Davutoğlu: İzin vermeyeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü kapsamında Şehitler Abidesi'ndeki törende açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Çanakkale Savaşı ölüme hazır bir milletten daha güçlü bir irade yoktur. İşte o inançtır ki bütün ordular dağılmışken, vatan toprakları parçalanmışken kuvayi milliye ruhu tekrar ayağa kalktı. Eğer bugün bir milletten o milletin kurduğu bir devletten bahsediyorsak, hepimiz Çanakkale şehitlerine her an dua etmeliyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın bu sabah camilerde dualarla şehitlerimizi anmış olması mühimdir.

"Bizim milletimiz mertçe barışır"

Birçok milletin kaderi burada değişti. Bugün vatan toprakları içerisinde bulunan Diyarbakırlısı da vardı İzmirlisi de. Geldiler işte burada devletin yüreğini korumak için birlikte omuz omuza savaştılar. 100 yıl sonra bu milletin arasına nifak sokmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın kaderdaşlığı için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Bizim milletimiz savaştı mı mertçe savaşır, barıştı mı mertçe barışır. Bir hatırayı okuduğumda bir Avustralyalı anlatır, "Savaşın ortasında iki siper arasında bir askerimiz kalmıştı. Karşı taraftan bir Türk askeri kendisine düşman olan askeri omuzladı ve bizim tarafımıza bıraktı".

Haberin Devamı

"Başımız her zaman dik"

Başımız hiçbir zaman eğik olmadı. Başımızın dik olması ecdadın gerçekleştirdiği destanlardır. Allah ve millet şahit olsun ki bizde gelecek nesillere başı dik bir gelecek bırakacağız. İnşallah 24 Nisan'da hem bizim safımızda savaşanlar hem karşı tarafta savaşanlar biraraya gelecek. Gelin nefret kültürünü, intikam duygularını geride bırakalım. Bu topraklarda savaşanlar ölüme giderken dahi düşman askerden nefret etmediler.

"Bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırılmayacak"

Bu millet bir daha borç isteme zilletini yaşamayacak. Bir devletin bekası kudret sahibi olmasıyla alakalıdır. Arka arkaya gelen bu törenler birbirini tamamlama mahiyetindedir. Birdaha bu millete İstiklal Marşı yazdırılmayacak ve İstiklal Marşı ebediyete kadar bu al bayrakla beraber yaşayacak. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Türkiye semalarında yüzde yüz Türk muharebe jetleri uçacak. Savaşmadan savaşı kazanmak istiyorsak her an savaşa hazır olmalıyız. Şah Fırat operasyonu esnasında 9 saat boyunca kutsal bir emaneti alıp Eşme'ye getiren askerlerimiz Çanakkale ruhunu yaşatabilen askerlerdir.

Haberin Devamı

Çanakkale şehitleri yürürken önlerinde al bayrak dillerinde Fetih suresi ile savaşa gittiler. Çanakkale şehitlerinin azmini Allah yüreklerimizden eksik etmesin.