Çırağan Sarayı nerede? Çırağan Sarayı yangını neden çıktı? Çırağan Sarayı ne zaman yapıldı?
İstanbul Çırağan Sarayı'nda saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, çalışmalar nedeniyle otel bölümü tahliye edildi. Peki, Çırağan Sarayı nerede? Çırağan Sarayı ne zaman yapıldı? Çırağan Sarayı yangını neden çıktı? Çırağan Sarayı oteli işletmesi kimde? İşte detaylar…
Çırağan Sarayı'da yangın çıktı. Çırağan Sarayı’na itfaiye ekipleri sevk edilirken, otel bölümü tahliye edildi.
ÇIRAĞAN SARAYI NEREDE?
Çırağan Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alıyor. Çırağan Sarayı, Beşiktaş'ın Çırağan Caddesi'ndeki sahil şeridinde bulunuyor.
ÇIRAĞAN SARAYI YANGINI NEDEN ÇIKTI?
İstanbul Çırağan Sarayı'nda çıkan yangının restorasyon çalışmaları nedeniyle çıktığı iddia ediliyor. Henüz konu ile ilgili açıklama gelmedi. İstanbul Valiliği’nden açıklama yapılması bekleniyor.
ÇIRAĞAN SARAYI OTELİ İŞLETMESİ KİMDE?
Çırağan otel olarak kullanılmak üzere 1990'da yeniden yapıldı ve 1992'de hizmete girdi. Uluslararası Kempinski oteller zinciri tarafından işletiliyor.
ÇIRAĞAN SARAYI NE ZAMAN YAPILDI?
Çırağan Sarayı 17. Yüzyılda Kazancılar Bahçeleri olarak bilinmekteydi. Lale Devrinin en önemli simgelerinden biri olan bu yapıt o dönemde tahtta bulunan III. Ahmed veziri azamı İbrahim Paşa'ya hediye edilmesi amacıyla bu büyük eseri yaptırmıştır. Yıllar içerisinde birçok kere zarar görmüş olan bu yapıt 0871 yılında Abdülaziz tarafından tamamlanmıştır. Barok mimarisi ile yeniden canlanmıştır.
Çırağan Sarayı gösterişli bir mimariye sahiptir. Ayrıca tarihin önde gelen birçok mimari üsluplarından da esinlenilmiş bir yapıttır. Çırağan Sarayında oryantalist vurgular birçok yerde dikkat çekmektedir. Yapılışında en çok Batı mimarisi esas alınmıştır. Ayrıca yapıtta saray süslemelerinde de batı mimarisinden esinlenilmiştir. Saray içerisindeki süslemeler geometrik desenli süslemelerdir. Bütün süslemelerin geometrik olarak yapılması yapıtın içerisinde bütün unsurların birbiri ile ahenkli uyum içerisinde olmasını sağlamıştır. Çırağan Sarayının dış mekan mimarisinde ise klasik bir tarz dikkat çekmektedir. İç mekanda kullanılan oryantalist tarzın olması dış mekanda tam tersi bir tarzın oluşmasına neden olmaktadır.