Gazete Vatan Logo

Ciğerlerimiz yanıyor! Yurdun dört bir yanı alevlere teslim oldu, işte orman yangınlarında son durum

Sıcak hava ve ihmal sonucu Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları devam ediyor. İzmir, Manisa, Bolu, Aydın, Karabük ve Uşak’ta devam eden yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor...

Ciğerlerimiz yanıyor! Yurdun dört bir yanı alevlere teslim oldu, işte orman yangınlarında son durum

Yurdun dört bir yanında ormanlar alevlere teslim oldu. Çıkan 78 yangından 70’i kontrol altına alındı. Birçok ilde evler yandı, hayvanlar telef oldu.

Yüzlerce yangın söndürme aracı ile sayıları binleri aşan ekiplerin müdahale ettiği yangınlarda birçok vatandaş son anda tahliye edildi. İzmir’de, Çeşme Ildır’da dün akşam başlayan yangın da Gerence Körfezi’ne kadar ulaştı. Yangınlarla ilgili toplam 7 kişi gözaltına alındı. Bolu’da 2, İzmir’de ise semaver yakarak yangına neden oldukları belirlenen 3 kişi tutuklandı.

İşte dakika dakika yangınlarda son durum...

İZMİR'İN 3 İLÇESİNDE YANGIN

İzmir’in Karşıyaka, Menderes, Urla ilçelerinde devam eden orman yangınlarına, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başladı.

Yerleşim yerlerine sıçrayan, 16 evin ve çok sayıda iş yerinin yandığı Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı’ndaki yangın ise 3 gündür devam ediyor.

Ciğerlerimiz yanıyor Yurdun dört bir yanı alevlere teslim oldu, işte orman yangınlarında son durum

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Akçalı, Yıldızlı ve Çit köylerinin kırsal kesiminde meydana gelen örtü yangınlarına, itfaiye ekipleri tarafından hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilerek kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları tamamlanarak güvenlik sağlandı.

Haberin Devamı

 MUĞLA'YA ULAŞTI

Aydın Bozdoğan’da önceki gün saat 17.00 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.İlçedeki 3 mahalleden 200 kişinin tahliye edilerek, yurtlara yerleştirildiği öğrenildi. Yedi uçak, sekiz helikopter, 32 arazöz, 11 su tankeri, beş dozer ve 303 personelle müdahale edilen yangın dün akşam üzeri hızını artırarak Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Çavdır Mahallesi sınırına ulaştı. Alevlerin ilerlememesi için dozerler ve iş makineleri ile çalışmalar sürerken, itfaiye ekipleri hazırda bekletiliyor. Didim’de önceki gün çıkan yangın dün kontrol altına alındı.

Ciğerlerimiz yanıyor Yurdun dört bir yanı alevlere teslim oldu, işte orman yangınlarında son durum

BAKAN IŞIKHAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aydın Bozdoğan'da başlayan ve Muğla'nın Kavaklıdere'ye sıçrayan yangında Yeşilköy Mahallesine gelerek ziyarette bulundu. Bakan Işıkhan, yangınla ilgili yetkililerden bilgi alırken yangından etkilenen vatandaşları da ziyaret etti. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Burada sivil, özel tüm birimlerimiz yangına müdahale ediyorlar. Allah bu tür afetleri tekrar yaşatmasın inşallah en büyük dileğimiz bu. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız ifade etti, 15 Eylül'e kadar da teyakkuz halinde olmamız lazım. Dikkatli olmalıyız. En ufak bir kıvılcımla ormanlarımız zarar görebiliyor. Bu çerçevede inşallah vatandaşlarımızın teyakkuzda olmasını özellikle istirham ediyorum. Hep birlikte inşallah bu tür afetleri bir daha yaşamayız. Ama yaşadığımızda da siz de görüyorsunuz devletimizin tüm birimleri ve Tarım ve Orman Bakanımız da alanda Allah razı olsun. Allah bu tür afetleri bir daha yaşatmasın. Üzerimize düşen bir şey olursa da 24 saat çalışmaya hazırız, bu tür afetleri kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

OVACIK ALEVLERE TESLİM

Karabük Ovacık ve Safranbolu ilçelerinde önceki gün, saat 15.00 sıralarında orman yangınları çıktı. Ovacık’taki yangınlara 74 araç ve 237 personelle müdahale edilirken, iki yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek verdi. Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma ve Ulu Yayla Mağarası mevkiindeki yangın yedi saatte kontrol altına alınırken, üç köy evinin zarar gördüğü yangında iki büyükbaş hayvan öldü.

Haberin Devamı

18 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla Milas ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan yangına, helikopterle havadan, 63 araç, 30 iş makinesi, 260 personelle karadan müdahale edildi. Gönüllülerinde destek verdiği yangın 18 saat sonra kontrol altına alınırken Vali İdris Akbıyık, “Orman kahramanlarımız, yeşil vatanımız için gece-gündüz demeden terlerinin son damlasına kadar mücadele ediyor” dedi.​

Ciğerlerimiz yanıyor Yurdun dört bir yanı alevlere teslim oldu, işte orman yangınlarında son durum

GÖRDES YANGINI 5. GÜNÜNDE

Manisa Gördes ilçesinde 14 Ağustos saat 14.30 sıralarında çıkan ve 5 gündür devam eden yangın, dün Salihli ve Gölmarmara ilçesine ulaştı. İlçenin üç farklı mahallesinde devam eden yangınlara, 11 hava aracı, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 iş makinesi, sağlık, jandarma ve trafik ekipleriyle birlikte toplam 361 personel ile müdahale edildi. Tedbir amaçlı 20 hanelik Karayakup ve 57 hanelik Yeniköy Mahallesi tahliye edilirken, 40 kişinin yaşadığı Karayakup Mahallesi’ndeki cami dahil tüm evler, yanarak kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

KİBRİT BİLE ÇAKMAYIN

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’de Yamanlar Seyirtepe’de ülke genelindeki orman yangınlarına ilişkin bilgi verdi. İzmir Yamanlar bölgesindeki yangınla ilgili şehri tedirgin edecek bir durum olmadığını söyleyen Yumaklı, “ Komple etkilenen alan yaklaşık 1600 hektar civarında” dedi.Orman yangınlarıyla ilgili hassas olunması gerektiğini söyleyen Yumaklı, “Önümüzdeki pazar gününe kadar hepimizin dikkatli olması gereken bir periyottayız, burada çok düşük nem, yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgar adeta yanmak için sebep arayan ortamlar oluşturuyor. Eylül’ün 15’ine kadar bizim alarm durumumuz devam ediyo” dedi.

5 KİŞİYE TUTUKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tükiye’nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da 15-17 Ağustos arasındaki 19 orman yangın meydana geldiğini belirterek şunları kaydetti: “Orman yangınına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen, İzmir Tire’de 3, Ödemiş’te 2, Bayındır’da 1 ve Karşıyaka’da 1 olmak üzere toplam 7 şahıs gözaltına alınmıştır. Bolu’nun Göynük ilçesinde gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklanmıştır.” Akşam saatlerinde ise Tire’de gözaltına alınan 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.