Gazete Vatan Logo

Çiçek de 3 çocuk tavsiyesinde bulundu

AKP'li Milletvekili Mehmet Yüksel, 56 yaşında dünya evine girdi

İlk eşi Neşegül Yüksel’i, 2010 yılı Mayıs ayında yakalandığı akciğer kanseri hastalığı nedeniyle kaybeden AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, 56 yaşında dünya evine girdi. İkinci kez nikah masasına oturan Yüksel, hayatını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda şan hocası olan 33 yaşındaki Ayşe Mine Burç ile birleştirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, nikah şahitliği yaptığı törende, yeni evli çifte, 3 çocuk tavsiyesinde bulunarak “Çocuklardan biri devlet, biri millet, biri de ailenin devamı için şart” dedi.

Cüzdan Çiçek’ten

Geçtiğimiz hafta Devlet Konukevi’nde basına haber verilmeden gerçekleştirilen nikahı, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan kıydı. Nikahta, evlilik cüzdanını geline veren Çiçek “Sizlere bir ömür boyu sürecek mutluluklar diliyorum. Bu güzel günde Başbakanımızın 3 çocuk konusundaki hassasiyetini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Kendisi ülkemizin geleceği için 3 çocuğu vazgeçilmez bir şart olarak ortaya koyuyor. Ben de bu görüşe katılıyorum. Türkiye’nin en önemli zenginliği genç ve dinamik nüfusu. Bu özelliğimizi muhafaza etmek zorundayız. O nedenle yeni evli tüm çiftlerimizden en az 3 çocuk yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Siyasi hayatı boyunca sayısını hatırlayamadığı kadar çok nikah törenine katıldığını belirten Çiçek “Ben bu nikah masasının her tarafında bulunmuş bir insanım. Belediye Başkanı olarak çok nikah kıydım. İki kızımı ve bir oğlumu evlendirdim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, kız evden gidiyor ama oğlan da elden gidiyor” sözleriyle davetlileri güldürdü. Nikah masasında gelinlerin genellikle mahcup ve çekingen bir ruh halinde olduğunu, damatların seslerinin ise daha gür çıktığını anlatan Çiçek “Bu geçici bir durum. 45 gün sonra işin rengi değişiyor. Kadınlar idareyi ele alıyor” dedi.

Düğünde, Yüksel’in ilk evliliğinden olan oğlu Gökhan Yüksel, konuklarla yakından ilgilendi.

Haberin Devamı