Gazete Vatan Logo

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2006'da seçim çağrısını yineledi: 'Cumhurbaşkanını, yeni hükümet seçmeli'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP'nin Anayasa'nın daha önce hiç uygulanmamış bir maddesine dayanarak 5 yıl görevde kalabileceğini savunduğunu belirterek, "4 yıl geçince vatandaşına bir danış, eğer vatandaş istemiyorsa, 5'nci yıl sen niye kalıyorsun. Gitmezsen sonra çok acı gidersin" dedi

Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilmesini de eleştiren Baykal, "7 yıl bile tamamlanmadan bugün tahliye edildi. Hukuk olmayınca neler oluyor neler" dedi.

CHP Lideri Baykal, bayramın üçüncü gününü Antalya'nın ilçelerindeki parti örgütleri gezisine ve partililerin bayramını kutlamaya ayırdı. CHP Antalya milletvekilleri Tuncay Ercenk, Osman Özcan, Feridun Baloğlu, Atila Emek, Hüseyin Ekmekçioğlu, Osman Kaptan, Nail Kamacı, Parti Meclis Üyesi Metin Şahin, CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan ile saat 10.30 sıralarında Gazipaşa'ya giden Baykal'ı, ilçe girişinde partililer çiçekle karşıladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kalabalık bir topluluğa seslenen Baykal şunları söyledi:

"Önümüzde bir seçim var. Normali 4 yılda olmalıdır, ancak AKP iktidarı, Anayasa'nın hiç uygulanmayan bir maddesiyle parlamentonun 5 yıla kadar görev başında kalabileceğini savunuyor. Bugüne kadar bu madde hiç uygulanmamıştır ve hep 4 yılda bir seçim yapılmıştır. Ama AKP iktidarı "Hayır, Anayasa'nın hiç uygulanmamış maddesine göre biz parlamentoyu 5 yıla taşıyacağız' diye diretiyor. 4 yıl geçince vatandaşına bir danış, eğer vatandaş istemiyorsa, 5'nci yıl sen niye kalıyorsun. Gitmezsen sonra çok kötü gidersin. İlaç içirir gibi vatandaşı kandırıp kendini bırakırsan sonra çok acı gidersin."

"CUMHURBAŞKANI'NI YENİ HÜKÜMET SEÇMELİ"

Hükümetin 5'nci yılın mayıs ayında cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle görev başında kalmak istediğini savunan Baykal, Cumhurbaşkanı'nın, yeni seçilmiş ve halkın desteğini almış parlamento tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının 7 yıl süreyle görev yapacağını belirten Baykal, Türkiye'nin artık seçimi konuşmaya başladığını öne sürdü. Baykal, "Seçim korkusunu iktidarın yüreğine salmak lazım ki halkı düşünerek karar alsınlar. Türkiye'deki ilk seçimde iktidar değişikliği Türkiye'nin gündemindedir" dedi.

Gazipaşa CHP İlçe Başkanı Hasan Özdemir'in ilçede üretilen meyvelerin doldurulduğu 2 meyve sepeti sunduğu Baykal, daha sonra Alanya'ya geçti. Burada da ilçe girişinde partililerin konvoyula karşılanan CHP Genel Başkanı, Almar Alışveriş Merkezi yanındaki Belediye Düğün Salonu'nda kendisini bekleyen yaklaşık 3 bin kişiye seslendi.

AĞCA'NIN TAHLİYESİNE ELEŞTİRİ

Gazeteci Abdi İpekçi'yi öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilmesini de eleştiren Baykal şöyle konuştu:

"Abdi İpekçi öldürüldü. "Bunun arkasında ne var' diye konuşuldu. Sanık olarak aranan kişinin, Roma'da Papa'ya karşı suikast girişimi yaptığı anlaşıldı. Bu kişi 20 yıla mahkum edildi. Papa'yı öldürmeye teşebbüsten 20 yıla İtalya'da mahkum edilen bu kişi, cezası bittikten sonra Türkiye'ye gönderildi. Türkiye'de ise Abdi İpekçi'yi öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ama sonuçta ne oldu, 7 yıl bile tamamlanmadan bugün tahliye edildi. Hukuk olmayınca neler oluyor neler. Yargı bağımsız olacak yargının kararı da kabul edilecek."

Haberin Devamı