Gazete Vatan Logo

CHP: Belge ve ses kaydı açıklarız

CHP Sözcüsü Koç, TÜRGEV’le ilgili yeni iddialarda bulundu ve “Yanıt vermezseniz çok güzel ses kayıtlarıyla beraber kimin ne halt ettiğini açıklamak boynumuzun borcu olacaktır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, TÜRGEV’le ilgili yeni iddiaları gündeme getirdi. TÜRGEV’in Vakıfbank’taki hesaplarına, ‘Royal Protocol’den bir seferde 100 milyon dolar para geldiğini belirten Koç, “Bu ve bunun benzeri para trafikleri mevcut. Hepsinin tarih ve IBAN’ları var” dedi.

“Royal Protocol”den ve ya farklı kaynaklardan gelen paraların toplamının milyar dolarlara yaklaştığını ileri süren

Koç, “Türkiye’deki hangi şirket, ne kadar para yatırılmış hepsi kayıtlarımızda var. Ben beyefendilerinin açıklamasını istiyorum. Açıklamazlarsa sonrasında çok çok daha geniş bir basın toplantısında ses kayıtlarıyla beraber bütün pazarlıkların nasıl yapıldığını belgeli olarak sunacağız” dedi. Bu kadar büyük meblağların yatırılış sebebinin ne olduğunu soran Koç, şöyle devam etti: “Nedir bu TÜRGEV’in sırrı? Neden Vakıfbank ve Al Baraka vasıtası ile gelen kaynağı belirsiz bu meblağlar MASAK’a bildirilmiyor? Royal Protocol kime aittir?”

‘Paralel milli eğitim’

Hükümete ve AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik’e çağrıda bulunan Koç, şöyle konuştu: “Hiç kıvırmayın. Bu sorulara açık, net, cesurca cevap verin. Verdiniz verdiniz, vermezseniz çok güzel ses kayıtlarıyla beraber kimin nerede ne halt ettiğini ve nelerin içinde olduğunu bu milletin önünde açıklamak bizim boynumuzun borcu olacaktır. Yoksa bu vakıf aracılığı milli eğitim sistemini ele geçirip amaçlarına uygun bir yapılandırmayı ve yönetmeyi hedefleyen, gerçekten paralel bir milli eğitim sistemini mi kurmak istiyorsunuz? Bu vakfın başındaki Bilal Erdoğan bu paralel milli eğitim yapısını kurabilmek için temasa geçti mi?”

‘Danışman, ‘böcek’ operasyonu istemiş’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan ‘böcek’ soruşturması ile ilgili, bir danışmanının, soruşturmayı yürüten başsavcı vekili ile görüştüğü iddiasını gündeme getirdi. Tanrıkulu, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Danışmanınızın başsavcı vekilinden soruşturmanın hızlanmasını, polislere yönelik operasyonun kısa sürede yapılmasını istediği, başsavcı vekilinin ise ‘Somut delil yok” diye buna karşı çıktığı, danışmanınızın da ‘Bizzat Başbakan’ın talimatı’ dediği iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Haberin Devamı