Cem Garipoğlu intihar etti!
Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına mahkum edilen Cem Garipoğlu, cezaevinde ölü bulundu.
10.10.2014 - 11:31 | | AJANSLAR
Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve kaldığı Silivri 5 No'lu Cezevi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'nun cesedi, savcılığın incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Garipoğlu'nun cesedi, infaz koruma memurları tarafından sabah 08.00'de, tek başına kaldığı 3'lü koğuşunda bulundu.
Cem Garipoğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Silivri Cezaevi'nde savcının incelemesinin ardından Garipoğlu'nun cenazesi araca kondu. Cenaze, jandarma eşliğinde otopsi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Jandarma eşliğinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıkarılan cenaze, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ
Garipoğlu'nun Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde 3'lü koğuşta tek başına kaldığı, kamera sisteminin ise koğuşun ortak avlusunda bulunduğu belirtildi. Kamera görüntülerinde yapılan incelemede, koğuşa kimsenin girmediği görüldü.
BAŞINA POŞET GEÇİRİP ÇAMAŞIR İPİYLE KENDİSİNİ ASTI
Koğuşun en son 02.00'de kontrol edildiği, ilk incelemelerde olayın 02.00 ile 08.00 arasında olduğu tespit edildi. Garipoğlu'nun koğuşundan aynı yerdeki diğer boş koğuşa geçtiği, başına poşet geçirerek, çamaşır ipiyle kendisini boğduğu öğrenildi.
"CEZAM NEYSE ÇEKMEK İSTİYORUM"
197 gün kaçtıktan sonra teslim olan Garipoğlu’nun davadaki son sözü “Cezam neyse çekmek istiyorum” olmuştu. Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut ise duruşma çıkışında avukatına sarılıp ağlamıştı. Baba Süreyya Karabulut ise, “İşte adalet” demişti.
DAVAYLA İLGİLİ BUGÜNE KADAR 15 SORUŞTURMA VE 13 DAVA AÇILDI
Habertürk'ün haberine göre Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u öldürmesinin ardından tam 15 soruşturma açıldı.
- Cinayetin ardından Cem Garipoğlu hakkında “Canavarca hisle, tasarlayarak adam öldürmek” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası istemiyle Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu davada baba Mehmet Nida Garipoğlu, anne Tülay Makbule Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu ile aileye ait 3 şirket çalışanı da sanık oldu.
- Karabulut Ailesi, davanın görüldüğü mahkemenin başkanı ile üyelerinin baba Garipoğlu’nu usulsüz bir şekilde tahliye ettikleri iddiasıyla yaptıkları şikâyeti işleme koymayan HSYK’nın kararının iptali için dava açtı. Ardından da Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktar’ın Adana-Ceyhan’da görev yaptığı dönemde, Garipoğlu Ailesi’yle ilgili 1 milyar dolarlık bir hileli iflas davasında lehte karar verdiği öne sürüldü. İddialar üzerine Bayraktaroğlu davadan çekildi.
- Karabulut Ailesi, Garipoğlu Ailesi aleyhine 2 milyon 3 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
- Baba Mehmet Nida Garipoğlu, Süreyya Karabulut hakkında “tehdit ve hakaret” davası açtı.
- Süreyya Karabulut’a 7 Mart 2009’da “Kızını öldürdük, seni de onun yanına göndereceğiz” şeklinde tehdit mesajları atan Şinasi Demir hakkında “tehdit” suçundan dava açıldı.
- Münevver Karabulut’un cesedine otopsi yapılırken cesede sperm bulaştırılmasıyla ilgili olarak Adli Tıp Kurumu aleyhine dava açıldı. Adalet Bakanlığı aileye tazminat ödemeye mahkûm edildi.
- Karabulut’un cesedine Adli Tıp Kurumu’nda sperm bulaştırılmasıyla ilgili olarak 2 doktor ve hizmetli Ahmet Şahin hakkında “Görevi kötüye kullanmak”tan dava açıldı. Şahin, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
- Münevver Karabulut’un ağabeyi Enver Karabulut bir duruşmada içinde kezzap bulunan bir şırınga ile Cem Garipoğlu’na saldırmak istedi. Ağabey hakkında “basit yaralama” suçundan dava açıldı.
- Dönemin Asayişten Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Köse, Süreyya Karabulut hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle savcılığa şikâyette bulundu. Soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.
- Mustafa Köse Süreyya Karabulut’a “iftira” suçlamasıyla tazminat davası açtı.
- Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü olan Celalettin Cerrah, Süreyya Karabulut’un kendisinin Garipoğlu Ailesi’yle irtibatı bulunduğu ve cinayet soruşturmasında ihmali olduğu yönündeki beyanlarıyla ilgili olarak şikâyette bulundu. Soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
- 7 polis memuru hakkında, cinayetin işlendiği yerdeki güvenlik kameraları kayıtlarının silinmesi, bilgisayar kayıtlarının alınmaması ve evde bulunan paranın tutanağa geçirilmemesi nedeniyle “görevi kötüye kullanmak, suç delillerini gizlemek ve yok etmek” suçlamasıyla dava açıldı. Sitenin yöneticisi ve güvenlik görevlisine de aynı suçlardan dava açıldı.
- Karabulut Ailesi, Garipoğlu Ailesi’nin avukatı Ahmet Ferdi Çardaklı hakkında, Hayyam Garipoğlu aleyhinde ifade veren tutuklu sanık Ahmet Batur’u cezaevinde ziyaret ederek ifadesini değiştirmesi için baskı yaptığı iddiasıyla şikâyette bulundu. Avukat Çardaklı hakkında “suç delillerini yok etmek” suçlamasıyla dava açıldı. Baro avukat hakkında disiplin soruşturması başlattı.
- Baba Karabulut’la yaptığı bir görüşmeyi, gizlice kayda aldığı ve bu kayıtları çarpıtarak şantaj yaptığı iddia edilen Cemil Baran hakkında “tehdit ve adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek” suçlamasıyla dava açıldı.
- Karabulut Ailesi’nin eski avukatı Faruk Zorba, Süreyya Karabulut hakkında “hakaret” suçlamasıyla tazminat davası açtı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı