Casusluk davasında şüphe dolu 5 işlem!
İzmir’de görülen askeri casusluk davası, İstanbul’da görülen ve karara bağlanan Askeri Casusluk davası gibi emniyete gelen bir ihbar maili ile başladı. Davada mailin Amerika’dan atıldığı tespit edildi ancak tıpkı İstanbul’daki dava gibi kim tarafından gönderildiği bulunamadı. Akılda soru işareti bırakan gelişmeler henüz soruşturma aşamasında başladı.
1-) Tutukluluk süresi cezayı aştı bile!
18 aydır cezaevine bulunan Hava Personel Binbaşı Yavuz Pehlivan, hakkında istenen suçlardan mahkum olması halinde yatacağı sürenin ise 16 ay olacağına dikkat çekiyor. Davada 2 bin 500’ün üzerinde fişleme yapıldığını ifade eden Pehliavan, “18 aydır uğrunda ölmeyi yemin ettiğim memleketimde tutsağım. Niye tutuklandım, neden hedef seçildim, seçildik? Meşhur Pandora’ya gelince, 3 klasörden oluşuyor ve üçüncü klasörde, aynı durumda olup da ismi geçenlerden sadece yüzde 3’ü sanık, mağdur ve müşteki. Şu an 316 sı asker 357 sanık, 1200 civarı mağdur ve müşteki, 2500’ün üzerinde fişleme var. Siz dosyanın tamamını ve ulaşacağınız rakamı düşünün” dedi.
2-) Gözleri görmeyen babaya imzalatıldı
Çete lideri olmakla suçlanan ve askerler hakkında fişleme yaptığı iddia edilen üniversite öğrencisi tutuklu sanık Narin Korkmaz’ın babasına ait evde yapılan aramada içinde suç unsuru olan bir hard disk bulunuyor. Ancak hard disk üzerinde yapılan incelemeler, içindeki belgelerin el koyulduktan sonra oluşturulduğunu ortaya koydu. Öte yandan ev arama tutanağının iki gözü de görmeyen Narin Korkmaz’ın babası Atilla Korkmaz’a imzalatılması da sanık avukatlarının tepkisini çekti.
3-) Operasyon yapan polis görevden alındı
Sanık avukatlarından Murat Ergün, casusluk soruşturmasını yöneten ve bizzat baskına katılan polis şefi Emin Göktaş’ın 17 Aralık operasyonundan sonra çete suçlamasıyla görevden alındığını mahkemeye hatırlatarak, sanık yakınlarının durumuna dikkat çekti. Avukat Ergün, “Ailelerin dramı ne olacak? Okullarında casusun çocuğu olarak arkadaşlarından dışlanan çocuklar, madden ve manen yaşayamaz hale gelen aileler ne olacak?” dedi.
4-) Gözaltındayken belge oluşturmuş
Dava kapsamında bir sanığın evinde yapılan aramada ele geçirilen hard diskten çok sayıda suç unsuru belge çıktı. Ancak yapılan bilirkişi incelemesinde söz konusu belgelerin sanık gözaltındayken yüklendiği ortaya çıktı. Yükleme skandalının artaya çıkmasıyla tahliye edilen sanık, mahkemenin polisler hakkında suç duyurusunda bulunmasını istedi ancak mahkeme bu talebe henüz bir cevap vermedi.
5-) Bir arama iki tutanak!
Davada örgüt lideri olarak suçlanan İşadamı Bilgin Özkaynak’ın evinde yapılan aramalar sonrası ortaya iki adet arama tutanağı çıktı. Tutanağın birinde evde yapılan aramalar sonrası antika silahlar dışında suç unsuru bulunamadığı, aramanın 00.45’te başladığı ve 05.35’te bittiği ve aramaya 5 polisin katıldığı yazıyor. Diğer tutanakta ise evde dijital veri depolama meteryallerinden başka suç unsuru olmadığı, aramanın 00.45’te başlayıp 06.30’da bittiği ve aramaya 14 polisin katıldığı yazıyor.