Gazete Vatan Logo

Çarşı’ya ‘darbe’ değil ‘Gezi’ cezası istendi

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişinin yargılandığı davada savcı, ‘darbeye teşebbüs, terör örgütü ve çete’ suçlarından beraat istedi. Savcı 10 sanığa ise ‘izinsiz gösteri’den 3 yıl hapis talep etti

Çarşı’ya ‘darbe’ değil ‘Gezi’ cezası istendi

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi hakkında Gezi eylemlerinde Başbakanlık Ofisi’ni işgal etmeye çalıştıkları iddiasıyla açılan davada savcı mütaalasını sundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Çarşı lideri Cem Yakışkan’ın da bulunduğu 24 tutuksuz sanık katıldı. Duruşma savcısı Abdullah Mirza Coşkun tüm sanıkların ‘darbeye teşebbüs’ suçundan hiyerarşik bir yapıda eylem şeması ile birbirleriyle önceden tasarlanan şekilde hareket ettiklerine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerini istedi. Savcı Coşkun dosyada örgüt varlığını tespit edemedi. Bu nedenle mütaalada tüm sanıkların hem ‘terör örgütü kurmak, üye olmak, yönetmek, çete kurmak, görevli memura görevini yaptırmamak için direnme’ suçundan da beraatlerini talep etti.

Gezi Parkı eylemlerinin tamamen yasa dışı gösteriler olduğunu belirten savcı, tüm sanıkların ‘izinsiz gösteri’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmalarını istedi.

‘Gezi tamamen yasa dışı’

Sanıklar Cem Yakışkan, Numan Bülent Ergenç’in bulunduğu 10 sanığın taraftar gruplarını yönettikleri, 30 Mayıs’tan itibaren devam eden gösterilere birçok defa katılmış olmaları nedeniyle ‘izinsiz gösteri’ suçunu işledikleri belirtildi. Sanıklar Erol Özdil, İbrahim Halilullah Turan’dan ele geçen 19 adet ses bombası, 14 adet meşale, gaz fişeği, gaz kapsülü, gaz el bombası nedeniyle ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak’ suçundan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Sanık Kaan Kabaş’tan ele geçen muşta nedeniyle ise 1 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

‘Ceza alırsak ertelenmesin!’

Mütaalanın açıklanmasının ardından sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar, “Beşiktaşlı olmak manevi değerleri yüksek tutmaktır. Asiliz, etiğiz, gururluyuz ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. 2911 sayılı yasaya ilişkin bazı kişiler için savcı tarafından ceza talep edildi. Bu açıdan mütalaaya katılmam mümkün değildir” dedi. Taksim’deki Gezi Parkı’na gittiğini ve burada direnme hakkını kullandığını ifade eden Dizdar, Gezi Parkı’ndaki yürüyüşlerin meşru olduğunu savunarak, tüm sanıkların beraatini istedi. Sanıklar, ceza verildiği takdirde hükmün açıklanmasının ertelenmesini istemediklerini belirtti. Duruşma 29 Aralık’a ertelendi.

Haberin Devamı