Çağdaş bir eğitim kurumu Beykent Üniversitesi
Seçkin akademik kadrosu, dünya standartlarında teknik donanım ve uygulama alanıyla ihtiyaçlar doğrultusunda kendini yenileyebilen Beykent Üniversitesi, farklı bir kurum olarak varlığını sürdürmektedir
Beykent Eğitim Kurumları'nın temeli, Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Çelik tarafından 1990 yılında Özel İstanbul Beykent İlköğretim Okulu ve Özel İstanbul Beykent Lisesi'nin kurulmasıyla atıldı. Beykent yerleşim projesi mimarı Adem Çelik, kendi adıyla anılan ilköğretim okulunu yaptırarak 1990 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. 1994 yılında Özel İstanbul Beykent Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi, 1997de Beykent Eğitim Kurumları bünyesinde Özel Edirne Beykent Lisesi ve Özel Edirne Beykent İlköğretim Okulu kuruldu. 2003'te kurulan Özel Edirne Beykent Fen Lisesi ile 2004 - 2005 eğitim-öğretim yılında İstanbul ve Edirne'de bulunan Beykent Okulları'nda yaklaşık 1200 öğrenci öğrenim görmektedir. Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfi, 1996'da Adem Çelik tarafından kuruldu. Bu vakfa ait olan Beykent Üniversitesi 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı yasayla kurulan, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir. 1997-1998'de yılında eğitim-öğretime başlayan Beykent Üniversitesi'nde bugün 4 fakülte ve bu fakültelere bağlı 26 bölüm, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu'na bağlı Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Bölümü, Modern Diller Programı ve Mütercim Tercümanlık Bölümü, 1 Meslek Yüksekokulu'na bağlı I. Öğretim'de 17 programda eğitim-öğretim yapılıyor.
Karşılıksız Vakıf Bursu
Beykent Üniversitesi'nde iki öğrencilere tür burs verilmektedir: 1- ÖSYM BURSU. 2- VAKIF BURSU (Bölüm ve sınıf birincilerine verilen burs). Üniversitenin burslu lisans programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Karşılıksız olan bu burs, üniversitenin belirlediği başarı kriterlerine uyduğu sürece devam eder ve İngilizce Hazırlık programında geçirilecek süreyi de kapsar. Burslu öğrenciler, yatay geçiş koşullarını taşıdıkları takdirde bir başka bölüme burslu olarak geçebilirler. 2006 Y-ÖSS puan sıralamasında Türkiye genelinde ilk 1000'e giren, burslu ya da ücretli programları tercih eden, Beykent Üniversitesi'ne ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere, her yıl 9 ay süreyle 500 YTL burs, ücretli programları tercih edip ilk 1000'e girenlere ayrıca yüzde % 100 indirim uygulanacaktır. 2006 Y-ÖSS puan sıralamasında Türkiye genelinde Beykent Üniversitesi'nin (Mütercim-Tercümanlık - İngilizce ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü dışında) tüm ücretli lisans bölümlerini tercih eden, 1001 ile 2000 arasına giren öğrencilere % 50 indirim her yıl 9 ay süreyle 200 YTL burs, 2001 ile 3000 arasına girenlere % 25 indirim her yıl 9 ay süreyle 150 YTL burs, 3001 ile 5000 arasına girenlere % 15 indirim uygulanacaktır. 2006 Y-ÖSS Dil Puan türünde Beykent Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) ve İngiliz Dili ve Edebiyatı ücretli olarak tercih eden, sıralamada Türkiye genelinde ilk 500'e giren öğrencilere % 50 indirim, her yıl 9 ay süreyle aylık 200 YTL burs verilecektir.
Beykent'li olmak bir ayrıcalıktır
On yıllık geçmişe sahip genç ve dinamik bir Vakıf Yükseköğretim Kurumu olan üniversitemiz, bir dünya üniversitesi olmanın sorumluluğu içinde, her gün daha kaliteli üniversiter yaşamı sizlere sunabilmek için öğrenci-öğretim elemanı ve idari personeli ile birlikte tam bir uyum içerisinde çalışmaktadır. Yurt dışındaki üniversitelerle Beykent Üniversitesi bilimsel işbirliği içinde öğrenci, öğretim üyesi değişim programları uygulanmaktadır. Avrupa Birliği Socrates-Erasmus programlan çerçevesinde öğrencilerimiz, 1 veya 2 yarıyıl eğitimlerini yurt dışında da sürdürebilmektedirler. Yine öğrencilerimizin ikinci bir lisans dalı için çift anadal diploması veya yan dal sertifikası uygulamaları artarak sürmektedir. Sevgili öğrenciler, kent üniversitsinin vizyonu ve misyonuyla Beykent'li olmanın gururunu birlikte paylaşmaya hazırız.
Avrupa Birliği Üniversiteleriyle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılıyor
Avrupa Birliği ile müzakere sürecini yaşamakta olduğumuz bu dönemde, diğer alanlarda olduğu gibi yüksek öğretim alanında da AB'ye üye gelişmiş ülkelerdeki eğitim-öğretim sistemi ile uyumluluk ve bütünleşme nihai hedefimizdir. Bu hedefe ulaşmada Beykent Üniversitesi, AB ülkelerinde bulunan lider üniversite ve enstitüler ile ikili ilişkiler kurmakta, öğrenci ve öğretim üyesi değişiminden, ortak proje hazırlanmasına kadar her türlü bilimsel ve kültürel işbirliklerini her geçen gün arttırmaktadır. 2006-07 eğitim öğretim yılında lisans öğrencilerimiz erasmus değişim programı çerçevesinde aşağıdaki üniversitelerde değişim öğrencisi olarak okuma imkanına sahiptirler. İngiltere: University of Wales Institute Cardiff, University of the Higlands and Islands, University for the Creative Arts, Dartington College of Arts, Almanya: Emden University of Applied Sciences, University of Bremen, Fransa: IESEG School of Management, Ecole d'Architecture de Lüle, Belçika: Hasselt University, KDG Antwerpen, İtalya: Universita Degli Studi Di Trento, Universita Degli Studi Di Cagliari, Malta: University of Malta, Finlandiya: University of Tampere, İspanya: University of Zaragoza, Polonya: Warsaw School of Economics, Danimarka: Roskilde University. Aynı zamanda önümüzdeki dönem Almanya, Finlandiya, Danimarka, Polonya, ve İtalya'dan gelecek 8 yabancı öğrenci de üniversitemizin farklı bölümlerinde eğitimlerine devam edeceklerdir. Önlisans öğrencilerimize de Leonardo Da Vinci programları çerçevesinde AB ülkelerinde staj yapabilme imkanlarının sunulması hazırlıklarımız da sürmektedir.
ADEM ÇELİK (Mütevelli Heyeti Başkanı): Beklentiniz yalnızca diploma olmamalı
Değerli gençler,
Günümüz iş dünyası yaşam için gerekli temel bilgilerin yanı sıra kendini her an yenileyen, alanında iyi yetişmiş, dünya ölçeğinde düşünen ve çalışabilen uzmanlara ihtiyaç duymaktadır. Ortaöğretim, genel kültür kazandırır. Yükseköğretim ise uzmanlaşma sürecindeki ilk önemli adımdır. Uzmanlaştığınız alandaki gerçek başarılara, daha üst düzeyde görev ve sorumluluklar alarak belirli bir iş tecrübesi edindikten sonra ulaşabileceksiniz. Üniversite eğitiminden beklentiniz, eminim tamamlanması gereken sürenin sonunda alacağınız diplomadan ibaret değildir. Hedefiniz uzmanlaşacağınız alanda tam donanımlı, bilgi teknolojilerine hakim, en az iki yabancı dili profesyonel iş yaşamında kullanabilen, mutluluğu başarıyla özdeşleştiren bir birey olmak. İşte, size hedefinizi gerçekleştirmede yardımcı olacak çağdaş bir eğitim kurumu: Çağın gerektirdiği bilgiyi yaşamla bütünleştiren Beykent Üniversitesi. Burası, sizin üniversitenizdir. Biz öğrencilerimiz için Beykent Üniversitesi'nde sıcak, sevecen bir eğitim ve yaşam ortamı hazırladık. Üniversitenizi tanımak için Beykent'e gelin, geleceğe nasıl bir ortamda hazırlanacağınızı görün, sosyal yaşamı, teknik donanımı, eğitim programlarını, öğretim üyelerinizi daha yakından tanıyın. Beykentli olmanın farkını yaşam boyu taşıyacak olan öğrencilerimizle ve aileleriyle tanışın. En doğru kararı ailenizin ve öğretmenlerinizin desteğiyle özgür iradenizle alacağınıza inanıyorum. Sizlere şimdiden başarılar dilerim.
Fakülteler ve Bölümler
• Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik-Bilgisayar Böülümü
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
• İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Uluslararası Ticaret Bölümü
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü
Turizm İşletmeciliği
İktisat Bölümü
Bankacılık ve Finans
• Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Mimarlık Bölümü
İç Mimarlık Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü
Kimya Mühendisliği Bölümü
• Güzel Sanatlar Fakültesi
Sinema-Televizyon Bölümü
Tekstil Tasarım Bölümü
Grafik Tasarım Bölümü
Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü
Resim Bölümü (Türkçe)
Oyunculuk Bölümü
İletişim Tasarım Bölümü
Sinema-Televizyon Bölümü (Türkçe)
• Yabancı Diller Yüksekokulu
Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü Mütercim Tercümanlık
• Meslek Yüksekokulu
Bankacılık ve Sigortacılık
Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama
Büro Yönetimi ve Sekreterlik
Çocuk Gelişimi
Grafik
Gümrük İşletme
Halkla ilişkiler ve Reklamcılık
Hazır Yemek ve Aşçılık
İşletme
Masaüstü Yayıncılık
Muhasebe
Pazarlama
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Tekstil
Turizm Rehberliği
Uluslararası Lojistik
Uluslararası Ticaret
Sosyal Bilimler Enstitüsü
• İşletme Yönetimi Anabilim Dalı (MBA)
İşletme
İşletme Yönetimi
Uluslararası Ekonomi Politik ve İşletmecilik
Yönetim Organizasyon
Stratejik İşletme Yönetimi
Uluslararası işletmecilik
İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim
Muhasebe
Üretim Yönetimi ve Endüstriyel İşletmecilik
Lojistik ve Üretim Stratejileri
Pazarlama
Küresel Pazarlama
Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler
Tekstil işletmeciliği ve Pazarlaması
Turizm İşletmeciliği
Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi
Yönetim Bilişim Sistemleri
Sayısal Yöntemler
Eğitim Yönetimi ve Denetimi
• Sinema TV Anasanat Dalı (MA)
Sinema-TV
• Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı (MA)
Uluslararası ilişkiler
• İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı (MA)
İngiliz Dili ve Edebiyatı
• Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı (MSc)
Bilgisayar Mühendisliği
Fen Bilimleri Enstitüsü
• Matematik-Bilgisayar Anabilim Dalı (MSc)
Bilgisayar Ağları ve İnternet Teknolojileri
Bilgi Teknolojileri
Uygulamalı Matematik
• Mimarlık Anabilim Dalı (MSc)
Mimarlık
Kentsel Tasarım
Mimari Tasarım
Yapım Teknolojileri
İletişim
Büyükçekmece Beylikdüzü Kampüsü
Beylikdüzü gürpınar E-5 Yol Ayrımı Beykent 34500 Büyükçekmece-İstanbul
Tel: 0212 872 64 32
Faks: 0212 872 24 89 - 872 11 09
Şişli Ayazağa Kampüsü
Şişli Ayazağa Mahallesi Hadım Koruyolu Mevkii Şişli-İstanbul
Tel: 0212 289 64 86-87
Faks: 0212 289 64 90
Taksim Kampüsü
Sıraselviler Caddesi No:111 34437 Taksim-İstanbul
Tel: 0212 243 02 71-72-73
Faks: 0212 243 02 78