'Bunun bedelini millet öder!'
Erdoğan'dan grev çıkışı...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hava ulaşımında aksamalara neden olan THY grevini değerlendirdi.
Başbakan Erdoğan, hava iş kolunda grevi yasaklayan yasa ve THY’deki iş yavaşlatma eylemiyle ilgili “Uzun süreli bir grevin bedelini millet öder. Bu stratejik kurumda atılacak bu tür adımlar ciddi manada ülkemizde çöküşün habercisi olur ki, buna fırsat vermemek gerekir. THY yönetimi gereğini yapmıştır” dedi
Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında THY’deki iş yavaşlatma eylemi ve havacılık sektöründe grev ve lokavt yasağı getiren yasanın kabulüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bazı meslek grupları için yasalarla istisnalar getirildiğini anımsatan Erdoğan şunları söyledi:
‘THY’de yapılan, kanunsuz grevdir’
”Şu anda THY gibi veya havayolları gibi bu tür istisnai bir kurumda yapılacak grevlerde, hele hele bunlar yasaya veya yasalara ters olduğu zaman, ki son yapılan dünkü gece 12.00’ye kadar süren grev bir defa kanunsuz bir grevdir. Onu tabii hemen bir ifade ile değiştiriyorlar. İş ağırlaştırma veya işi bırakma gibi garip garip yaklaşımlarla kılıf uyduruyorlar. Dün vatandaşlarımızın birçoğu mağdur oldu. Kimsenin kanunsuzluğa müracaat etme hakkı yok ve böyle bir durum söz konusu olmuştur. Düşünün ki bu grev kanunsuz değil kanunlu olarak da yapıldığında, uzun süreli bir grev olduğu zaman bunun bedelini kim ödeyecek, kim öder? Millet ödeyecek, millet öder. Bu stratejik bir kurum ve bu stratejik kurumda atılacak bu tür adımlar ciddi manada ülkemizde çöküşün habercisi olur ki, buna fırsat vermemek gerekir diye düşünüyorum.”
Böyle bir grev hukuksuz olduğunda, hukukun gereğini yöneticilerin yapması gerektiğini söyleyen Erdoğan, ”Şu anda bildiğim kadarıyla THY yönetimi, ki THY halka açık bir şirkettir, gereğini yapmışlardır” dedi. Erdoğan, bugün herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ve normal seferlere başlandığını söyledi.
Adalette 4 paket üzerinde çalışma
Başbakan, özel yetkili mahkemelerin yetkilerini düzenleyen CMK’nın 250. maddesine ilişkin değişiklik konusundaki bir soru karşısında da, bunun salt 250. maddeye yönelik olmadığını, 4 paket üzerinde Adalet Bakanlığı’nın çalışma yürüttüğünü belirterek, ”Bunlar yürümektedir ama süratle de neticelendirmenin gayreti içerisinde olacağız. Şu anda Adalet Bakanlığımız bu konuda ciddi bir mesafe almıştır. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde nihai çalışmaları yapıp, ondan sonra da ne gibi bir metinle Parlamento’da genel kurula inecek, bunları da göreceğiz” dedi.