Bunlar da raflardaki Gülen kitapları
Ahmet Şık'ın yayımlanmamış kitabının taslaklarına 'örgütsel doküman' niteliği taşıdığı gerekçesiyle el konuldu. İşte 'İmamın Ordusu'yla ilgili gelişmelerden sonra, merak edenler için kitapçılarda bulunan Gülen kitaplarının listesi...
Fethullah Gülen’le 11 Gün
Mehmet Gündem, Alfa Yayınları, 2005
Kitap, Mehmet Gündem’in Milliyet gazetesi için Gülen’le yaptığı röportajı kapsıyor. Bu röportaj 22 gün boyunca yayımlanmıştı. Kitapta tam metin olarak yer alan söyleşiye renkli fotoğraflar eşlik ediyor.
Cemaatin Copları
Zübeyir Kındıra, Togan, 2010
Polis Koleji mezunu ama Akademi’yi bitirememiş biri Zübeyir Kındıra. Yazar, ‘polisteki cemaat kadrolaşmasını’ anlatıyor. Kitapta, ‘polisin en kritik birimlerinde görev alanlar ve bunlar hakkında polis müfettişlerinin yaptığı araştırmalarla’ farklı tarihlerde hazırlanan raporlarda isimleri ‘Cemaatçi’, ‘Fethullahçı’ olarak anılan kişilerin hangilerinin istihbarat, KOM, eğitim kurumları gibi birimlerde görev aldığı anlatılıyor.
Okyanus Ötesindeki Vaiz
Saygı Öztürk, Doğan Kitap, 2010
Saygı Öztürk, ‘Kimdir Fethullah Gülen?’ sorusunun peşinden gidiyor. Öztürk’ün kitabının içinde 30’u aşkın belge yer alıyor.
Fethullah Gülen’in 40 Yıllık Serüveni
Hikmet Çetinkaya, Cumhuriyet Kitapları, 2010
Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Hikmet Çetinkaya Fethullah Gülen’in 40 yıllık siyasi hayatını eleştiriyor.
Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat
Nedim Şener, Destek Yayınları, 2010
Ergenekon sanıkları, Fethullah Gülen Cemaati’nin bir ‘komplosu’ olarak suçlandıklarını iddia ediyor. Nedim Şener bu iddialara ve Fethullah Gülen Cemaati’ne Ergenekon davası iddianamesindeki ek klasörlerde yer alan belgelerden bakıyor.
Fethullah Gülen ile Global Hoşgörü ve New York Sohbeti
Nevval Sevindi, Timaş Yayınları, 2002
Kitap, Nevval Sevindi’nin Fethullah Gülen’le yaptığı sohbetten oluşuyor. Kitabın içinde, Gülen, Sevindi’nin 11 Eylül sonrası döneme ilişkin sorularını yanıtlayan geniş bir değerlendirme kaleme almış.
Kuşatılan Türkiye: Fethullah Gülen Hareketinin Perde Arkası
Merdan Yanardağ, Destek Yayınları, 2010
Gazeteci Merdan Yanardağ, Fethullah Gülen Cemaati’nin şifrelerini çözmeye çalışıyor. Gülen hareketi içinde 35 yıl yer alan Nurettin Veren’in verdiği bilgiler de kitapta yer alıyor.
Orta Asya’da İslam Misyonerleri Fethullah Gülen Okulları
Bayram Balcı, İletişim Yayınları, 2005
Bayram Balcı iki temel soruya cevap arıyor. Fethullah Gülen hareketi hangi amaçla Orta Asya ülkelerinde onlarca okul açıyor? Bunlar ‘Altın Nesil’ yaratma ideali güden Nurcu misyonerlik okulları mı, yoksa Türkleştirme politikasının araçları mı?
Gülen Hareketi
Helen Rose Ebaugh, Doğan Kitap, 2011
Houston Üniversitesi öğretim üyesi Helen Rose Ebaugh’un ‘Gülen Hareketi’ adlı kitabı akademik bir çalışma. Ebaugh, hareketin küresel bir güç olmaya evrilen yapısal sürecini ve bireyler bazındaki adanma mekanizmalarını inceliyor.
Haliç’te Yaşayan Simonlar
Hanefi Avcı, Angora Yayınları, 2010
Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kendisi de devlete hizmet etmiş bir emniyetçi olarak devletin birtakım kurumlarında var olduğunu düşündüğücemaat yapısını anlatıyor. Kitap yayımlandıktan yaklaşık bir ay sonra Avcı tutuklanmıştı.x
Fethullah Gülen
Faruk Mercan, Doğan Kitap, 2008
Faruk Mercan, Gülen’in çocukluğundan bugüne hayatını anlatıyor. Kitapta, Gülen’i kimlerin ziyaret ettiği, Özal’ın MGK da Gülen’i nasıl savunduğu gibi bilgeleri bulmak mümkün.
100 Soruda Fethullah Gülen ve Hareketi
Doğu Ergil, Timaş Yayınları, 2010
Siyaset bilimci Doğu Ergil, Pen-silvanya’da yaşayan Fethullah Gülen’le iki kez görüşerek hazırlamış kitabını. Yazar, 100 sorudan yola çıkarak Gülen’in çoğu güncel konularla ilgili yorumlarını, hareketin yapısını, okullarını anlatıyor.