Gazete Vatan Logo

Bugün İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Yağış bekleniyor mu? işte, İstanbul başta olmak üzere yurt genelindeki son dakika hava durumu bilgileri...

Bugün İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul'un kuzey kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde halen görülmekte olan yoğun toz bulutunun etkisini kısmen azaltarak bugün de (Perşembe) görülmeye devam etmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının bugün (Perşembe) kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde halen görülmekte olan yoğun toz bulutunun etkisini kısmen azaltarak bugün de (Perşembe) görülmeye devam edeceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedr.

Haberin Devamı

İstanbul Hava Durumu
İstanbul hava durumu tahminlerine göre, bugün en düşük sıcaklığın 21 derece, en yüksek sıcaklığın ise 29 derece olması bekleniyor. Nem oranının en düşük %68, en yüksek %85 olacağı İstanbul'da, rüzgarlar kuzeydoğu yönünden esecek ve hızı saatte 33 km/sa olacak. 11 Eylül Cuma günü için en düşük sıcaklığın 22, en yüksek sıcaklığın 30 derece olması tahmin ediliyor, 12 Eylül Cumartesi günü en düşük sıcaklıkların 22, en yüksek sıcaklıkların ise 27 derece olması bekleniyor. 13 Eylül Pazar günü en düşük sıcaklıkların 20 derece, en yüksek sıcaklıkların 27 derece olması bekleniyor. Son olarak 14 Eylül Pazartesi günü ise en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın ise 27 derece olması bekleniyor.
BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU
Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı bulutlu, bugün(Perşembe) Kırklareli ile İstanbul'un kuzey kıyılarının yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in doğusunda toz taşınımı bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de ise hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Perşembe) kıyılarının aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

İL İL HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı