Gazete Vatan Logo

'Bu kez protestoya gelmedik'

Arınç’ın Paris’te katıldığı toplantıda ilginç diyalog

'Bu kez protestoya gelmedik'

Paris’te ocak ayında suikast sonucu hayatını kaybeden PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in ölümün ardından Türkiye’de yaşanan açılım süreci Paris’e de yansıdı. Başbakan Yardımcısı Arınç’ın Paris temaslarının üçüncü gününe Kürt kökenli Profesörün sözleri damga vurdu.

Paris Üniversitesi’nde görev yapan Antropolog ve Siyaset Bilimci Prefesör Sabri Ciğerli, Arınç’a,”Biz bugüne kadar buraya gelen Türk devlet yetkililerini hep protestolarla karşıladık. Ancak şimdi Türkiye’de önemli gelişmeler yaşanıyor. Ve ben size şahsım adına Paris’e hoşgeldiniz demek için buradayım”dedi. Ciğerli, Arınç’a yönelik sözlerini şöyle sürdürdü:”Kısa bir süre öncesine kadar bizler buraya geldiğimizde sizleri Türkiye’deki insan hakları ihlalleri gibi konular sebebiyle protesto ettik. Bugün ise fikrim değişti. Sizce de şuanda Diyarbakır’da bir Kürt Üniversitesinin açılmasının tam zamanı değil mi? Ayrıca bundan sonra konsoloslukların da, sizlerin de kapıları bize açık olsun.”

Bu kez protestoya gelmedik

Konferansın dinleyicileri arasındaki Cigerlinin bu sözleri üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,”Konsolosluklarımızın da, bizim de kapılarımız sizlere sonuna kadar açık. Sanırım bugüne kadar sizler, bu kapılardan geçmeyi pek tercih etmediniz. Ama bundan sonra bekleriz”dedi. Arınç sözlerini şöyle sürdürdü,” Biliyorsunuz ihtiyaç üzerine Türkiye’de üniversitelerde Kürdoloji Enstitüsü açıldı. Ama hepsinden önemlisi yaşamakta olduğumuz sürecin ne kadar olumlu ve önemli olduğunu işte burada birkez daha görüyoruz.”

Haberin Devamı