Gazete Vatan Logo

Böcek şüphelisi yurtdışına kaçtı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisine böcek koydukları tespit edilince yurt dışına çıktıkları belirtilen iki rütbeli polisle ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki çalışma ofisi ile Başbakanlık Resmi Konutu’na “böcek” adı verilen dinleme cihazlarının yerleştirilmesine ilişkin Ankara Başsavcılığı’nda soruşturma sürerken, böceği yerleştirdikleri belirtilen iki polis müdürünün yurtdışına kaçtığı kesinleşti. İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi: “(Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde dinleme cihazlarının konulması) Çok büyük casusluk faaliyetidir. Bu işin hem sorumlusu hem de uygulayıcısı olduğu tespit edilen rütbeli iki polis yurt dışına gitmiştir. Soruşturma tamamlandığında uluslararası hukuk sisteminin devreye sokularak gereği yapılacaktır. İki polisin biri yakın zamanda, diğeri ise çok önce yurt dışına çıkmıştır. Bu kişilerin hangi ülkeye gittiğini biliyoruz.”

Edinilen bilgiye göre, Bakanı Ala’nın yurt dışında olduğunu söylediği polislerden biri olan 4. sınıf emniyet müdürü S.D, Başbakanlık Koruma Dairesi’nde görev yapıyordu. Dijital sistemler konusunda uzman olan S.D.’nin bir süre önce İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile resmi olarak yurtdışı göreve gönderildiği ve görevlendirme süresinin sonunda Türkiye’ye döndüğü belirtildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, böcek soruşturması kapmasında resmi görevden dönen S.D’nin ifadesini aldı. S.D ise bir süre sonra sağlık raporu alarak izne çıkmaya teşebbüs etti. Ancak Emniyet, S.D.’nin yetkilendirilen bir “hakem hastanesi”nden rapor almasına karar verdi. S.D. ise hakem hastaneye gitmeyerek yurt dışına çıktı. S.D’nin, Erdoğan’ın Başbakanlık’taki makam odasında yapılan incelemede bulunan gizli dinleme cihazının tespiti sırasında uzmanların yanında olduğu ve görüntü kaydı aldığı da öne sürüldü.

Böcek soruşturmasında adı geçen ikinci polisin de 4. sınıf bir emniyet müdürü olan A.T olduğu belirtildi. ABD’de doktora eğitimi aldıktan sonra Başbakanlık Koruma Dairesi’nde görevlendirildiği belirtilen A.T’nin “kamera izleme ve dijital teknoloji konusunda” uzman olduğu ifade edildi. A.T.’nin Başbakanlık Koruma Müdürlüğü kadrosundayken Emniyet Genel Müdürlüğü’nce Diyarbakır’a tayininin çıkarıldığı, ancak bir süre sonra “geçici görev onayı” ile yeniden Başbakanlık Koruma Dairesi’ndeki görevine devam ettiği belirtili. Ancak A.T.’nin bir süre sonra “meslekten ihraç” edildiği ve ardından kamera sistemleri ve dijital donanımlar sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurduğu ve gizli sahibi olduğu iddia edildi. Hatta bu firmanın bir süre önce Başbakanlık tarafından gerçekleştirilen dijital kameralı izleme sistemi satın alınması ihalesine girdiği ancak kazanamadığı öne sürüldü. A.T’nin 6 ay önce yurt dışına çıktığı ve büyük bir olasılıkla ABD’ye gittiği yönünde güçlü bir söylenti olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı