Gazete Vatan Logo

‘Böcek’ raporu davasında tahliye

Başbakanlık ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili soruşturmada sahte rapor düzenlediği öne sürülen eski TÜBİTAK yöneticisi Hasan Palaz ile iki tutuklu sanık kefaletle tahliye edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ofisine ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davada beraat eden eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın da aralarında bulunduğu üç sanığın ‘sahte rapor hazırlayarak suç delillerini yok etmek’le suçlandıkları davaya dün devam edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan Palaz, Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan ile avukatları katıldı. Palaz, görevi sırasında, MİT’in bazı ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çalışmalar yaptığını anlattı.

‘Yerini bilmiyordum’

MİT’ten bazı cihazların yaşı ve silikon donması konusunda analizlerin yapılması için yardım talep edildiğini belirten Palaz, şunları anlattı: “Bilgi notu olarak bize gelen belgeleri rapora dönüştürüp üst yazısını da ben yazarak MİT’e gönderdim. MİT, bu malzemeleri bize getirdiğinde nerede bulunduğunu konusunda bir şey söylemedi. Tahkikatı etkileyecek bir durum söz konusu değildir. Malzemelerin, Başbakanlık Teftiş Kurulu’na bilgi vermek için gittiğimde Başbakan’ın evinde ve ofisinde bulunduğunu öğrendim.”

Haberin Devamı

Diğer iki sanık da aynı yönde ifade verdi. Mahkeme, sanıkların 100 bin lira kefaletle tahliyelerine karar verdi. Sanıkların, Erdoğan’ın ofisinde bulunan ‘böceklerin’ üzerinin kapatıldığı poliüretan maddeye ilişkin hazırladıkları raporla, böcek soruşturmasını karmaşıklaştırmakla suçlanmıştı.