Gazete Vatan Logo

Bizim alçaklarla, canilerle konuşacak meselemiz yok

Erdoğan "acil" yanıt verdi: Mesajım PKK terörörgütünün silahlı eylemcilerini 'terörist' olarak ilan etmeyen, onlarla bağını koparmayanlara yöneliktir. Sözlerimi evirip çevirmesinler. Takıyye yapıyorlar

Başbakan Erdoğan, DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk'e sert yanıt verdi, "takıyye" yapmakla suçladı. Erdoğan, "PKK terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin masaya oturmasının söz konusu olamayacağını belirterek," Kimse bunu evirip çevirip bir yere çekmesin " dedi. Erdoğan'ın mesajı şöyle:

* PKK terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin masaya oturması söz konusu olamaz. Kimse bunu evirip çevirip bir yerlere çekmesin. Bizim terör örgütleri ile masada yapılacak işimiz yoktur. Terör örgütleriyle zeminin neresi olduğu bellidir. Bizim alçaklarla, canilerle, hainlerle oturup konuşacak meselemiz yoktur.

* Benim mesajım terör örgütü PKK, silahlı eylemcileri, silahlı teröristleri, terörist olarak ilan etmeyen onlarla bağını koparmayanlara yönelik benim bu ifademi anlayıp buna göre yorum yapan köşe yazarları da olmuştur.

* Anlamak istemeyenler anlamıyorlar. Şu anda DTP'nin yöneticileri bu tür açıklamada bulunabilirler. O zaman çıksınlar çok açık ve net olarak PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ilan etsinler. Onlarla yakından uzaktan ilişkilerinin olamayacağını ilan etsinler. Olay bu kadar net ve açıktır. Tüm AB üyesi ülkeler, Avrupa Perlamentosu, ABD, diğer ülkeler PKK'nın terör örgütü olduğunu ilan etmiştir. Peki niye DTP ilan edemiyor? İlan etsinler.

Takıyye yapıyorlar
* Her şeyden önce bir siyasi parti demokratik hayatın vazgeçilmez unsurudur. Demokratik hayatın içinde olduğunu ispatlamış olacaktır. Yoksa bu demokratik hayatın içinde olmak değil, bu adeta bir takıyye yapmak olur. Olay bu kadar açıktır.

* Biz legal olan her sivil toplum örgütü ile her siyasi parti ile de rahatlıkla görüşürüz. Parti olarak da görüşürüz, Başbakan olarak da görüşürüz ama illegal bir yapıyla asla böyle bir şey yapmamız mümkün değil. İllegal bir yapıyı meşrulaştırma gayreti içine girenlerle de asla böyle bir görüşmeyi yapmam mümkün değil.

* İnanıyorum ki parlamentonun içindeki bütün siyasi partiler, parlamentonun dışındaki bütün siyasi partiler PKK'yı terör örgütü olarak görüyorlar. Eğer görmeyen varsa o da çıkıp ilan etmelidir. Net olsun, açık olsun, gizli olmanın anlamı yok.

Haberin Devamı