Gazete Vatan Logo

Biontech aşısı geldi mi? Biontech aşısı nedir, hangi ülkenin, kimlere verilecek? İşte aşının özellikleri…

Sağlık Bakanı Koca, 1,4 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye’ye ulaştığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ABD-Alman ortaklığı Pfizer-BioNTech aşısının 1,4 milyon dozunun Türkiye'ye ulaştığını duyurdu. Koca, aşı için, "Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak" dedi. Biontech aşısı nedir? Biontech aşısı hangi ülkenin, kimlere vurulacak? Biontech aşının özellikleri nelerdir?

Biontech aşısı geldi mi? Biontech aşısı nedir, hangi ülkenin, kimlere verilecek? İşte aşının özellikleri…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftadan beri yaklaşık 1,4 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye'ye ulaştığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "Biontech aşısı geçen hafta 5.800 doz test edilmek üzere ülkemize ulaştı. Dün ise yaklaşık 750 bin doz aşı teslim aldık. Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez Biontech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak.” ifadelerini kullandı.

“Biontech aşısı daha ülkemize ulaştı”

"Bugün ayrıca 700 bin dozdan fazla Biontech aşısı daha ülkemize ulaştı. Böylece yaklaşık 1.4 milyon doz kullanıma hazır aşı ulaşmış oldu. Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak. Aşı saklama koşulları uygun olan her merkezimizde uygulanacak."

Türkiye şimdiye kadar Çin merkezli Sinovac şirketinin ürettiği CoronaVac aşısını kullanıyordu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, toplam yapılan aşı sayısı 14 milyon 131 bini aştı. İkinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 5 milyon 977 bin 550'ye ulaştı.

Pfizer BioNTech aşısı hangi ülkenin?

Pfizer Anonim Şirketi, dünyanın önde ilaç şirketlerinden biridir. Dünya ve Türkiye ilaç sektörünün önde gelen firmalardandır. Charles Pfizer ve Charles Erhart adlı kuzenler tarafından 1849 yılında kurulmuş olup; hâlâ etkinliğini sürdürmektedir.

Haberin Devamı

Pfizer, Amerikan çok uluslu bir ilaç şirketidir. Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden biridir ve toplam gelire göre en büyük ABD şirketlerinin 2018 Fortune 500 listesinde 57. sırada yer almaktadır.

BioNTech, ciddi hastalıkların tedavisine hastaya özel bir yaklaşım için aktif immünoterapilerin geliştirilmesi ve üretilmesine adanmış bir Alman biyoteknoloji şirketidir.

Pfizer aşı fiyatı

AB yetkilileri, Avrupa Birliği’nin Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşı satın almak için 10 milyar dolardan fazla ödediğini söyledi. İsmini açıklamayan kaynak, “Milyonlarca doz aşı almak için 10 milyar dolardan fazla ödendi” ifadesini kullandı.

AB’nin Covid-19 aşısının dozuna 15.50 euro (yaklaşık 150 TL) ödeyecek.