Gazete Vatan Logo

Berkin anmasında Gezi manzaraları

Berkin anmasında  Gezi manzaraları

Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde vurulduğu yerde anma yapıldı. Mezarlığa yürüyen gruba polis biber gazı ve tazyikle suyla müdahale etti. Göstericiler molotof kokteyli ve taş attı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıl dönümünde birçok ilde eylemlerle anıldı. Polisin müdahale ettiği eylemlerde Gezi protestolarındaki görüntüler ortaya çıktı.

CHP’li Onur: Takipçiyiz

İstanbul’da çeşitli gruplar ve toplulukların öncülüğünde çok sayıda kişi, Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde olayın meydana geldiği Okmeydanı Mithatpaşa Sokak’ta bir araya geldi. Sokak, Berkin Elvan’ın resimleriyle donatıldı. Saygı duruşu ve Berkin için bestelenen şarkıların çalındığı törene CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da katıldı. Onur, “Keşke milletin meclisi burada katili bulmuş olarak bulunsaydı. O meclisin mensubu olmak tabi ki çok büyük onur ancak böyle günlerde çok büyük de utanç oluyor. O katiller bulunana kadar takipçisi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Anma programına Berkin Elvan’ın anne ve babası katılmadı. Okmeydanı’ndaki anmanın ardından gruplar Berkin Elvan’ın Feriköy’deki mezarına doğru yürüyüşe doğru geçti. Gruba polis izin vermeyerek, müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi ile grup ara sokaklara dağıldı. Sokak aralarına barikatlar kuran göstericiler polise, molotof kokteyli, havai fişek ve taş attı.

Gezi’de de eylem

Taksim’deki Gezi Parkı merdivenlerinde de 10 kişilik genç bir grup eylem yaptı. Pankart açıp merdivenlere kırmızı boya döken grubu polis gözaltına aldı. Ankara ve İzmir’deki eylemlere de polis müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Berkin anmasında  Gezi manzaraları

Heykelin başına vurdular

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde geçen hafta açılan Berkin Elvan heykeli tahrip edildi. Elvan’ın ölüm yıl dönümü olan dün sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, heykeli, taşla vurarak tahrip etti. Heykelin başı ve yüzü kırıldı, yerinden sökülmek istendi. Saldırıyı kınayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bugün ölüm yıl dönümünde Berkin bir daha öldürülmek istendi” dedi.

Haberin Devamı