Gazete Vatan Logo

'Ben gidiyorum!'

Şehit polis memurları bugün toprağa verildi.

'Ben gidiyorum!'

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi yakınlarında görev dönüşü PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 polis memurundan Samet Kırcalı, memleketi İzmir’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Feryatlarıyla cenaze törenine katılanları gözyaşına boğan şehit Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı, yürüyüş sırasında, çelenk taşıyan polis memurunun koluna yanağını yasladı. Şehit eşi bu sırada ağlayan polisin gözyaşını eliyle silerek, "Ağlama boncuk gözlüm, sevindirme onları" diye haykırdı.

Karlıova’da şehit düşen polis memurlarından 28 yaşındaki Samet Kırcalı’nın cenazesi, Malatya’dan askeri uçakla İzmir Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na getirildi. Kırcalı’nın cenazesi, daha sonra polis eskortları ve sirenleri eşliğinde Bostanlı Semti’ndeki baba evine getirildi. Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kırcalı’nın cenazesi, dua okunmasının ardından cenaze töreninin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ne getirildi. Kortejin evden camiye hareketi sırasında, polis araçlarının da Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. Camide, öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına, Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı, babası Şaban Kırcalı, kardeşi Firdevs Kırcalı, ailenin çok sayıda yakını, Kültür ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, milletvekilleri, üst düzey rütbeli askerler, emniyet mensupları katıldı.

Ben gidiyorum

Cenaze namazı öncesi, elinden bir an olsun ağabeyinin fotoğrafını bırakmayan Firdevs Kırcalı ve halası Zehra Kırcalı ile birlikte Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp uzun süre ağladı. Fotoğrafı da öpen Firdevs Kırcalı, "Son kez gördüm onu. Ağabeyim benim, ben onsuz nasıl yaşarım?" diyerek ağladı. Şehidin babası Şaban Kırcalı da yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.

Bakanlar Günay ve Yıldırım, cenaze namazına dakikalar kala camiye gelip en ön safta yerlerini aldı. Bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, gönderdiği çelenklere tepki gösterip kaldırılmasını istedi, ancak yetkililer tarafından kısa sürede sakinleştirildiler.

"ELLERİ ÇATLAMASIN DİYE KREMİYLE YOLLAMIŞTI"

Kocaeli Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olmak için sınavlara giren ve ardından Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden 2011 Ocak ayında mezun olup Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki görevine başlayan şehit Samet Kırcalı’nın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Polis Tören Mangası tarafından omuzlara alındı. Bakanlar Yıldırım ve Günay’ın en önde yer aldığı saygı yürüyüşü sırasında, şehit eşi Duygu Kırcalı’nın konuşması ve davranışları, herkesi gözyaşına boğdu. Şehit eşi Kırcalı, "Ben onu 12 yıl bekledim. Henüz 1.5 yıllık evliydik. Çeyizimin yarısını dahi açmamıştım. Karşıyaka’da, Şemikler Lisesi’nde herkes bizim aşkımızı konuşuyordu. Sakın ağlamayın. İzmir sana şehidimi getirdim. O, 35.5’luydu. Nasıl kıydılar ona? Bakın ona, selam verin. Zeytin gibiydi. İşsiz olduğu için polis oldu. Zırhlı araçları bile yoktu. Özel Harekat olmak istedi. İzin vermedim. ’Dağlara çıkma’ dedim. Nereye gittin Samet’im? Ben onu, oraya gönderirken yanına kremini vermiştim. Elleri, ayakları çatlamasın, kremiyle yollamıştım. Böyle mi olacaktı?" diye bağırdı.

POLİSİN GÖZYAŞLARINI SİLDİ

Gördüğü tüm polislere el sallayan, elindeki Türk bayrağını da gururla havaya kaldıran Duygu Kırcalı, bir ara, çelenk taşıyan Çevik Kuvvet polislerinden birinin yanına geldi ve yanağını koluna yaslayarak yürüdü. Bu sırada ağlayan polis memurunun da gözyaşlarını eliyle silen Duygu Kırcalı, "Ağlama sakın kuzum benim. Ağlama boncuk gözlüm. Sevindirme onları. Sana benziyordu. Ciğerimi yaktı" diye haykırdı. Bu tablo, görenlerin yüreğini bir kez daha dağladı. Yakınlarının koluna girdiği Duygu Kırcalı, tabutu da son kez ellerken, asker selamıyla şehit eşine son görevini yaptı. Kalabalığın alkışlarla, yakınlarının, "Bu son şehit olsun" diye uğurladığı Samet Kırcalı, Işıkkent Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

"BEN GİDİYORUM"

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 polis memurundan 25 yaşındaki Fatih Celayir’in cenazesi, memleketi Elazığ’da, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polis memuru Fatih Celayir’in cenazesi, Malatya’daki otopsinin ardından memleketi Elazığ’a getirildi. Şehidin cenazesi, önce ’helallik’ alınması için evinin önüne getirildi. Burada cenazeyi şehit yakınlarıyla birlikte Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valisi Muammer Erol, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Belediye Başkanı AK Parti’li Süleyman Selmanoğlu karşıladı.

Ambulansın evin önüne gelişi sırasında şehit yakınları gözyaşına boğulurken, anne Sevinç Celayir, ambulansa koşarak, "Yavrum" diye bağırıp ağıtlar yaktı. 3 çocuğundan birini şehit veren Sevinç Celayir’i Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, teselli etmeye çalıştı.

Başta baba Mehmet Celayir olmak üzere sehit yakınları gözyaşları dökerken, bir kişi baygınlık geçirdi. Şehit yakınları, "Neden ambulans yok. Buraya bir ambulans getirmek çok mu zordu?" diye tepki gösterirken, bu sırada ambulans geldi, sağlık ekibi müdahalede bulundu.

Şehit polis Fatih Celayir’in cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı Hacıoğulları Camii’ne götürüldü. Burada oğlunun tabutuna sarılan Sevinç Celayir, gazetecilere dönerek, "Çekin şehit anasını çekin. Oy ana öleydi, sana gelen bana geleydi yavrum" diye ağıt yakıp, ağladı.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör’ün cenaze namazını kıldırmaya hazırlandığı sırada şehidin annesi Sevinç Celayir protokülün önünden geçerken, "Ben gidiyorum" diye tepki gösterdi. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu acılı anneyi bir kez daha sakinleştirmeye çalıştı.

15 GÜN SONRA NİŞANLANACAĞI SÖZLÜSÜ YIKILDI

Şehit polis memuru Hakan Celayir’in 15 gün sonra nişanlanacağı sözlüsü Ebru Şen de cenazede gözyaşlarına boğuldu. Genç kız, şehit Celayir’in tabutuna sarılıp ağlarken, kendisini kadın polisler teselli etmeye çalıştı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı, öğlen namazının ardından kılınanan cenaze namazından sonra şehit Celayir’in Türk bayrağına sarılı tabutu, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı eşliğinde cenaze aracına konuldu. Şehit Celayir’in cenazesi, Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

DİYARBAKIRLI ŞEHİT POLİS, KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi’nde PKK’lıların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 polisten 27 yaşındaki Şeyhmus Karakut, memleketi Diyarbakır’da gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Şehit annesi Enzile Karakut oğulunun fotoğrafına bakıp, "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus’um görevini tamamladı" diye ağladı.

Şehit polis Şeyhmus Karakut için Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2’nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilen, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cenazeye çelenk gönderdi. Cenazenin getirilmesinden önce şehidin yakınları taziyeleri kabul etti. Tabutun törenin yapıldığı yere getirilmesi sırasında şehidin annesi Enzile Karakut sinir krizi geçirdi. Törene katılan bir polis müdürünün yakasındaki oğlunun fotoğrafına bakan Enzile Karakut, "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus’um görevini tamamladı" diyerek ağladı.

’AĞABEYİM BİZİ OKUTMAK İÇİN POLİS OLDU’

Ambulansla Yeniköy Mezarlığı Cami’sinin önüne getirilen şehidin cenazesi tören mangası tarafından alınarak katafalka bırakıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra kalabalıktan helallik alınarak Türk Bayrağı’na sarılı tabut tören mangasınca cenaze arabasına yerleştirildi. Cenaze töreni sırasında kadınlar sık sık Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Enzile Karakut da Kürtçe olarak ’Damat Şeyhmus’ diye bağırdı. Törende sinir krizi geçiren şehidin kızkardeşi Şehriban Karakut ise polis memurlarına dönerek, "Benim ağabeyim neden polis oldu biliyor musunuz? Biz okuyalım diye polis oldu" dedi. Şehriban Karakut cenazenin götürülmesi sırasında baygınlık geçirerek yere düştü. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Aziz de sık sık, "Ağabeyimi gömmeyin, onun yerine beni gömün" diyerek ağladı.

İSTANBUL YERİNE BİNGÖL’Ü TERCİH ETTİ

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan şehit polis Şeyhmus Karakut’un, öğretmen olarak atanmayınca polisliği seçtiği belirtildi. Şehit polisin babasının 3 yıl önce vefat ettiği ve 6 kardeşin en büyüğü olarak evinin geçimini sağladığı anlaşıldı. Karakut’un polis olarak önce İstanbul’a atandığı, ancak kendi isteğiyle atamayı değiştirip ailesine daha yakın olabilmek için Bingöl’ü seçtiği kaydedildi. 2 yıllık polis memuru şehit Şeyhmus Karakut’un cenazesi düzenlenen törenin ardından Yeniköy Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

AFYON ŞEHİDİ UZMAN ÇAVUŞ’U ORDU’DA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

AFYONKARAHİSAR’da 5 Eylül gecesi askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 35 yaşındaki Piyade Bakım Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un cenazesi, memleketi Ordu’da, 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Şehit eşi 33 yaşındaki Songül Akkuş, "Bizi yetim bıraktılar Cüneyt" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin 8 yaşındaki oğlu Hasan Mert Akkuş ise babasının beresini takarak tabutu önündeki fotoğrafını öptü.

Şehit Piyade Bakım Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un cenazesi dün akşam Ordu’ya getirildi. Ordu Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenaze, bugün merkeze bağlı Eskipazar Köyü’ne götürüldü. Eskipazar Camisi önünde askeri tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, askerler, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Törende şehidin eşi Songül Akkuş’un feryatları yürekleri dağladı. Eşinin parkasını giyen Songül Akkuş, "Bizi yetim bıraktılar Cüneyt. Hakkımı helal etmiyorum bu vatana. Yaktılar bizi Cüneyt" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin 8 yaşındaki oğlu Hasan Mert Akkuş ise babasının beresini başına takarak tabutun önünde bulunan fotoğrafı öptü. Ağlayan Hasan Mert Akkuş’u yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin 6 aylık oğlu Enver Efe ise olup bitenden habersiz yakınlarının kucağında töreni izledi. Şehit Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Eskipazar Köyü Şehitliği’nde toprağa verildi.

ŞEHİT POLİS ÜMİT YILDIRIM’IN CENAZESİ TRABZON’DA

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 polisten Ümit Yıldırım’ın cenazesi, Malatya’daki otopsinin ardından askeri uçakla toprağa verilmek üzere meleketi Trabzon’a getirildi. Şehit polis 27 yaşındaki Ümit Yıldırım’ın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla Trabzon Havalimanı’na getirildi. Karşılama törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, polisler, askerler ve şehit polisin yakınları katıldı.

Bu arada, uçaktan alınan şehidin cenazesi ambulansa konulurken, kimliği belirlenemeyen ve elinde Türk bayrağı taşıyan, yakasında da şehit polisin fotoğrafı bulunan 50 yaşlarındaki kadın, "Siz aldınız, dağdan indirdiniz bunları. Otobüsle getirdiniz, karşıladınız" diye bağırdı, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine şehitin amcasının oğlu Metin Yıldırım, kadına müdahale ederek uzaklaştırmak istedi. Şehit yakınlarının da tepki gösterip tokatladığı kadın, uzaklaştırılmak istendi. Bu sırada düşen ve baygınlık geçiren kadın, polisler tarafından aprondan götürüldü.

Şehit polis Ümit Yıldırım’ın cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere Trabzon’un Araklı İlçesi’ne gönderildi.

ŞEHİT POLİS HATAY’DA GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi’ndeki bombalı tuzakta şehit olan polislerden Cuma Mercimek’in cenazesi memleketi Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde toprağa verildi.

Çevik kuvvet ekibini taşıyan minibüsün geçişi sırasında yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu şehit olan 26 yaşındaki şehit Cuma Mercimek’in cenazesi son kez Reyhanlı’nın Yenimahalle 106’ncı sokaktaki baba evine getirildi. 3 ay önce Mehtap Mercimek ile evlenen şehit polisin tabutunu gören yakınları sinir krizi geçirirdi. Helallik alınmasının ardından Mercimek’in cenazesi Kümeevleri Mahallesi’ndeki TOKİ Camii’ne götürüldü. Burada yapılan törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Antakya Belediye Başkanı AK Partili Lütfi Savaş, şehit yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Adalet Bakanı Ergin ve Vali Lekesiz ile diğer yetkililer şehit babası Ömer Mercimek ve anne Ayşe Mercimek’e başsağlığı diledi. Vatandaşlar ise sık sık ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı.

Burada kılınan namazın ardından Cuma Mercimek’in cenazesi, götürüldüğü Kümeevleri Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı