Bekçilik fiziki yeterlilik ve sözlü sınavı için önemli duyuru!
Bekçilik sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tekrardan Polis Akademisi'ne çevrildi. Bekçilik fiziki yeterlilik ve sözlü sınavı için heyecan dolu bekleyiş sürerken adaylara önemli bir uyarı da yapıldı. İşte bekçilik fiziki yeterlilik ve sözlü sınavı hakkında merak edilenler...
Bekçilik fiziki yeterlilik ve sözlü sınavı ile ilgili Polis Akademisi'nden önemli bir duyuru yapıldı. 1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı Fiziki Yeterlilik Sınav Talimatı ve Parkuru hakkındaki tüm bilgiler de haberimizde yer alıyor.
SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER
Bekçilik fiziki yeterlilik ve sözlü sınavına giderken adayların yanında bulundurması gereken belgelerin başında sınav giriş belgesi geliyor. Adaylar sınav giriş belgelerinin yanı sıra Bekçilik fiziki yeterlilik parkuru için dilekçeyi doldurması gerekiyor. Fiziki yeterlilik parkuru için dilekçeye Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Adaylar fiziki yeterlilik parkuru dilekçesinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığını yazılı olarak beyan etmesi gerekiyor.
1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı Fiziki Yeterlilik Sınav Talimatı ve Parkuru
Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.
Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.
Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;
Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziki yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.
1)Aday “BAŞLA” komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. (Aday istediği taraftan sağdan veya soldan çift ayakla sıçrama hareketine başlayabilecektir.) Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır.
BİLGİLERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ