Gazete Vatan Logo

'Bayram bize mübarek olmadı!’

Gezi kurbanlarının aileleri VATAN’A konuştu

'Bayram bize mübarek olmadı!’

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerin evlerinde bu bayram hüzün ve büyük acı var. İlk defa çocukları ellerini öpmeden bayram geçiren acılı aileler, VATAN’A konuştu.

Bayram bize mübarek olmadı’



Hatay’da 3 Haziran günü başından gaz bombasıyla vurulan ve hayatını kaybeden 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert oğlunun ölümün üzerinden 64 gün geçmesine rağmen her sabah “Oğlum belki gelir” diye pencerenin önünde bekliyor. Her Cuma mezarlığa gidiyor, çiçekler bırakıyor, su döküyor oğlunun toprağına. “Bu bayram da yapacak bir şey yok. Gidip toprağına sarılacak annem” diyor Cömert’in abisi Zafer Cömert. Bir yandan kardeş acısı yaşarken bir yandan olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ilerlememesinden şikayet eden abi, sokak arasında yaşanmış olsa da 18 kişinin olaya şahit olduğunu defalarca tekrarlayarak şöyle diyor: “Ama karşımızda devlet var. Devlet olduğu için de uzatılıyor soruşturmanın süreci. Ne failleri bulundu ne ifadeler alındı. 18 görgü tanığına rağmen...”

Bayram bize mübarek olmadı’



Çok direndi ama olmadı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisiydi Ali İsmail Korkmaz. 2 Haziran gecesi Eskişehir’de sivil giyimli kişiler tarafından darp edildi. Tedavi gördüğü hastanede ise 38 gün sonra da hayatını kaybetti. Mehmet ve Cömert gibi failleri hala meçhul. Annesi Emel Korkmaz oğlunu anlatırken heycanlanıveriyor: “19 yaşında çok büyük hayalleri vardı. Çok erken aldılar çocuğumu elimden. Ondan çok şey öğrenecektik oysa ki. Aldığı darbelere direndi. Bizi bırakmamak için direndi. Ama olmadı.” Oğlunun kitap okumayı çok sevdiğini, huzurevinde yaşlılara yetimhanede çocuklara kitap okuduğunu söylüyor Emel Korkmaz ve ekliyor “Onun adına kütüphane yapacağız. Eminim oda bunu isterdi.”

Bayram bize mübarek olmadı’



Böyle adalet olmaz olsun!

Ankara’daki Gezi eylemlerinin 2’nci günü, 1 Haziran’da başından vurulan ve hayata 14 gün tutunabilen 26 yaşındaki Ethem Sarısülük polis şiddeti nedeniyle olan ölümler arasında en görüneniydi. Sarısülük’ü vuran polis hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı ancak Ethem’in ailesi “Adalet bu değil” diyor. Ethem’in mezarı başında VATAN’ın sorularını yanıtlayan Abisi Mustafa Sarısülük sadece “Toprağa verdikten sonra ilk kez geldim buraya. Bu bayram nasıl geçecek bilemiyorum. Hayatta olsaydı yeğenlerini lunaparka götürürdü şimdi” diyebilirken, telefondaki acı sessizlikte anne Sayfı Sarısülük’ün mezar başındaki ağıtları duyuldu.

Bayram bize mübarek olmadı’



Bu ölüm erken oldu!

27 Mayıs gecesi İstanbul’daki 1 Mayıs Mahallesi’nde, otomobil TEM Otoyolu’nda gösteri yapan kitlenin arasına daldı ve 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’a çarptı. Mehmet hayatını kaybetti ama ona çarpanlar hala bulunamadı. Mehmet’in babası Ali Ayvalıtaş “Bu bayram kötü bayram. Bayramımız mübarek olamıyor” derken gözyaşlarını tutamadı. Ayvalıtaş, oğlunu “Yardımseverdi, emekçiydi. Bunu evladım olduğu için söylemiyorum. Bana değil kime sorsanız böyle söyler. Yaşasaydı şu an askerdi” diye anlattı.

Haberin Devamı