Gazete Vatan Logo

Bayburt'ta 8 kişilik ailede kuş gribi şüphesi

Bayburt'un Demirözü İlçesi'nde kuş gribi şüphesiyle Yeşil Ailesi'nin 8 ferdi gözlem altına alınırken, baba ile kızı Erzurum'a sevkedildi, diğerleri Bayburt Devlet Hastanesi'n götürüldü

Trabzon'da tedavi altında bulunan 3 kişi ise klinik durumlarında görülen iyileşme üzerine taburcu edildi.

Bayburt'un Demirözü İlçesi'nde bir tavukta kuş gribi görülmesi üzerine tavukla teması olan Fatma Yeşil, babası Ahmet Yeşil ile birlikte Erzurum'a sevkedildi. Fatma Yeşil'in annesi ve kardeşleri ve babaannesi de Bayburt Devlet Hastanesi'nde, tedbir amaçlı olarak gözlem altına alındı. Konuyla ilgili bilgi veren Bayburt Vali Yardımcısı Süleyman Yıldırım, ilçede yaklaşık 3 bin kanatlı hayvanın itlaf edildiğini ve dezenfekte çalışmaları yapıldığını hatırlattı Yıldırım şunları söyledi:

"Fatma Yeşil'i babası Ahmet Yeşil'in refakatinde Erzurum'a göndermiştik. Anne Şahide Yeşil, oğulları Musa, Tuncay ve Abdullah Yeşil ile kayınvalidesi Zeynep Yeşil de tedbir olarak Bayburt Devlet Hastanesi'nde müşahade altına alındı. Ailenin diğer oğlu İbrahim Yeşil ise, bakmak zorunda olduğu hayvanları bulunduğu için evinde ilaç tedavisi görüyor ve kontrolümüz altında tutuluyor."

TRABZON'DAKİ ŞÜPHELİLER TABURCU

Öte yandan, kuş gribi şüphesiyle Rize'den gelen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi gören 2 kişi ile Trabzon Numune Hastanesi'nde müşahade altına alınan 1 kişi, tahlil sonuçları gelmemesine rağmen, klinik tablolarında düzelme görülmesi nedeniyle taburcu edildi. Trabzon Sağlık Müdürü Şafak Sümbül, ilde başka herhangi olumsuz durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Haberin Devamı