Gazete Vatan Logo

Başbakan noktayı koydu! Operasyon...

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu

Başbakan noktayı koydu! Operasyon...

Başbakan Rakka operasyonu ile ilgili henüz netleşmiş bir durum olmadığını görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Ayrıca Türkiye'nin hiçbir terör örgütüyle yan yana durmayacağının altını çizdi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

  • Türkiye olarak Azerbaycan'ın derdi, bizim derdimizdir, sevinci bizim sevincimizdir. Azerbaycan'ın haklı davasında her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum

"TÜRKİTE IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYAR"

  • Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan yönetimi özerk bir bölgedir. Başbakanı vardır, bakanları vardı, bayrağı vardır. Bu Yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar.

RAKKA OPERASYONU

  • ABD ile Rusya ile görüşmelerimiz sürüyor. Henüz verilmiş bir karar yok. Ancak hiçbir terör örgütü ile yan yana durmayız. Bir terör örgütünü kulanırsanız sonra o terör örgütünü yok etmek için ne yapacaksınız?

"PROJELERE DEVAM"

  • Biz AK Parti hükümeti olarak bahane değil, iş üretiyoruz. Referandum var diye, millete karşı sorumluluğumuzu asla unutmuyoruz, işlerden asla taviz vermiyoruz. Referanduma gidiyoruz ama ekonomiyi de takip ediyor, mali disiplini asla ihmal etmiyoruz. Eski tür siyaset yaklaşımları sergilemiyoruz.Referanduma gidiyoruz ama projelere, yatırımlara da devam ediyoruz.

KOSGEB KREDİLERİ

  • KOSGEB'de kredi verme işlemi bugün başlıyor. Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik. Mükelleflere, vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim yapan yasa Meclisimizde kabul edildi.