Gazete Vatan Logo

Baran sonunda teslim oldu

Geçen hafta oto yıkama şirketi sahibi 25 yaşındaki Evren Açıkgöz'ü öldürüp, yanında sekreter olarak çalışan 20 yaşındaki sevgilisi Zehra Selin Işkın'ı zorla kaçıran Mustafa Baran teslim oldu. Selin ailesine teslim edildi

İstanbul Bahçeşehir'de, ayrıldığı sevgilisi Zehra Selin Işkın'ın çalıştığı oto yıkama şirketine gelerek, tartıştığı işyeri sahibi Evren Açıkgözü öldüren Mustafa Baran, daha sonra kendisine yardım eden iki arkadaşı ile birlikte genç kızı kaçırmıştı. Cinayet gecesi Mustafa Baran'ın yanında bulunan çocukluk arkadaşları Koray Çalışkan ile Umut Uğur bir gün sonra soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek teslim olmuşlardı. Mustafa Baran avukatı aracılığıyla teslim olacağını bildirmesine rağmen ortaya çıkmamıştı.

Güvenlik güçlerinin Baran'ı yakalamak için günler süren operasyonları sonuç vermedi. Jandarma ekipleri cinayeti gerçekleştiren Mustafa Baran, kendisine cinayet sonrasında yardımcı olan dayısı Yavuz ile birlikte kaçırdıkları Zehra Selin Işkın'a ulaşabilmek için 10 ayrı ekip halinde yoğun bir çalışma yürütüyordu. Baranlar'ın sahibi oldukları iş yerleri ile Silivri ve Kumburgaz'daki çiftlik evlerine dün yapılan baskınlardan da bir sonuç elde edilemedi.

Operasyonlar sürerken Mustafa Baran dün kaçırdığı Zehra Selin Işkın ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu. Baran, polis ekibi tarafından Esenyurt'a getirilerek jandarma yetkililerine teslim edildi. Mustafa Baran'ın jandarma tarafından sorguya alındığı öğrenildi. Genç kız ailesine teslim edilirken geceyi karakolda geçiren Mustafa Baran'ın jandarmadaki sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün savcılığa çıkartılması bekleniyor.

Haberin Devamı