Gazete Vatan Logo

‘Apar topar bir sürgün’

Kırmızı renkli fular taktı hayatı karardı...

Antalya’daki Gezi olaylarında tutuklanan ve taktığı kırmızı fuların ’sosyalizmi simgelediği’ iddia edilen Deniz Karacagil, Antalya’dan Alanya Cezaevi’ne nakledildi.

Antalya’da 1 Haziran günü yaşanan Gezi Parkı protestoları ve sonrasında Ahmet Atakan’ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ’de yaşananlara ilişkin protestolara katıldığı gerekçesiyle 2 kişiyle birlikte gözaltına alınan ve ardından tutuklu yargılanmak üzere Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Ayşe Deniz Karacagil, önceki gün Alanya’nın Mahmutlar Beldesi’ndeki Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Antalya’daki polis sorgusunda ’Sosyalizmi simgeleyen kırmızı renkli fular ile yüzünüzü tanınmamak ve kimliğinizi gizlemek amacıyla kapatmadaki amacınız nedir?’ gibi sorular yöneltilen Ayşe Deniz Karacagil’in Alanya’ya gönderilmesine, anne Nuray Erçağan tepki gösterdi.

‘Siyasi tutuklu diye’

Kızı Deniz’in Alanya’ya nakledildiğini başkalarından öğrendiğini ve kendisine hiçbir bilgi verilmediğini anlatan Nuray Erçağan, nakil olayına tepkisini şöyle dile getirdi: “Bu apar topar bir sürgün. Hem babası hem ben kalp hastasıyız, emekli insanlarız ve her görüşte Alanya’ya gidip gelmek çok zor olacak. Daha mahkemesi görülmeden Alanya’ya götürülmesi dikkatimi çekiyor. Çok çabuk gitti. Bunlar bizim onurumuz ve oradan oraya sürgün ediliyorlar, ama bana bilgi bile vermiyorlar.”

Antalya L Tipi Cezaevi yönetimi ise Ayşe Deniz Karacagil’in Alanya L Tipi Cezaevi’ne naklinin nedeni olarak, kadın bölümünde başka siyasi tutuklu olmamasını gösterdi.

’Kızım kırmızı fuları hiç takmadı’

Anne Nuray Erçağan, fular suçlamasına da tepkili: “Kızım kırmızı fuları hiç takmadı. Ben bunu ’kırmızı fular takmak suçtur’ anlamında değil, iddianamenin ne kadar yanlış bilgilerle hazırlandığı anlaşılsın diye söylüyorum.”

Haberin Devamı