AÖF güz dönemi final sınavları ne zaman? Sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?
Anadolu AÖF resmi internet sayfasından, güz dönemi final sınavları için sınav giriş yerleri açıklanmıştı. Anadolu AÖF Güz Dönemi Final Sınavları için dikkat edilmesi gereken kurallar, final sınav tarihleri ve Anadolu AÖF puanlama ve tek ders sisteminde yapılan köklü değişiklikler gibi konularla ilgili açıklayıcı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
Anadolu AÖF resmi internet sayfasından yayınlanan sınava giriş belgeleri, 1,5 milyona yakın Anadolu AÖF öğrencisi tarafından internet bağlantısı veya Açık Öğretim Ofis Bürolarından teslim alınabiliyor. Anadolu AÖF Açık Öğretim sayfaları üzerinden, sınava giriş belgeleri temin edilebilir.
Sınav giriş belgelerinin çıktılarının alınmasının yanı sıra, Güz Dönemi Final Sınavlarına girecek olan milyonlarca AÖF öğrencisinin uyması gereken başka birçok kural bulunuyor. Bu kurallardan biri, sınav giriş belgesinde belirtilen sınavın yapılacağı binaya, sınavın başlangıç saatinden en az 1 saat önce varmış olmak. Bu uyarının Anadolu AÖF öğrencilerine yapılma sebebi ise, sınavın başlangıcından 15 dakika sonra, hiç kimsenin ne sebeple geç kalınmış olursa olsun içeri alınmayacak olması. Anadolu AÖF final sınavlarına gelirken yanınızda bulundurmanız gereken belgelere gelecek olursak, çıktısını almanız gereken sınava giriş belgeniz ve fotoğrafınız bulunan kimliğinizi Anadolu AÖF final sınavlarına gelirken yanınızda hazır tutmanız gerekiyor. Fotoğrafınızın bulunduğu kimliğiniz yerine, geçerlilik süresinde bulunan pasaportunuz veya sürücü belgeniz de görevliler tarafından kabul edilecek.
AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
Anadolu AÖF Final Sınavları Ne Zaman?
Anadolu AÖF final sınav tarihleri de açıklanmıştı. Bu açıklamaya göre, Anadolu AÖF Güz Dönemi Final Sınavları 14 ve 15 Ocak tarihlerinde düzenlenecek, Bahar Dönemi vize sınavları için 15 Nisan ve 16 Nisan, Bahar dönemi final sınavları için ise 27 Mayıs ve 28 Mayıs tarihleri açıklandı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde, Tek Ders Sistemi ve Sınav Sistemi Kökten Değişiyor!
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, hem tek ders sistemi hem de Anadolu AÖF sınav sistemi ile ilgili köklü değişiklikler olacağını belirtirken, sınav sistemindeki değişikliğin bütün Açık Öğretim Fakültelerince uygulanacağını belirtti. Artık, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin düzenlediği bütün sınavlarda olduğu gibi, Anadolu AÖF ve diğer açık öğretim fakültelerinde de 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sisteme geçileceğini söyleyen rektör Erdoğan, bu kararın AÖF’te bir standart ve istikrar oluşturmak amacıyla verildiğini ve bir YÖK düzenlemesi olduğunu belirtti. Artık 4 yanlış 1 doğruyu götürecek ve yapılan her yanlış soru, öğrencinin 0,25 puanına mal olacak.
Öğrencileri üzen 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sistemin geleceğini açıklayan rektör Erdoğan, tek ders sistem değişikliği konusunda da açıklamalarda bulundu. Bu sistem değişikliği ise, mezun olmak veya dönem uzatmamak için tek ders sınavlarına girmesi gereken öğrencileri ve birden fazla dersi kalmış öğrencileri bir hayli sevindirecek. Bu değişikliğe göre artık tek ders değil, öğrencilere 3 dersten tek ders sınavına girme hakkı tanınacak. Böylelikle son dönemde mezun olmak daha da kolaylaşacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN ise, 3 ders sisteminin hangi öğrencilere uygulanıp hangilerine uygulanamayacağı ve 3 ders sınavlarına girme koşulları ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle;
“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”