AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Tarihleri Belli Oldu!
AÖF 2016 -2017 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri ne zaman olacak? Kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat itibari ile başlayacak. İşte SÖF kayıt yenileme hakkında detaylar!
Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerini yapacak öğrenciler için takvime göre belirlenen tarihler 13 Şubat 2017 ile 24 Şubat 2017 arasıdır. Ders kayıt işlemleri ile birlikte ders ekleme ve silme işlemleri 13 Şubat 2017 tarihinde saat 09:00 itibari ile başlayacak. 24 Şubat 2017 saat 17:00 itibariyle de kayıt yenileme işlemi sona ermiş olacak. AÖF akademik takviminde belirtilen tarihler içinde öğrenciler ders ekleme ve ders çıkarma işlemlerini internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir. Kayıt yenileme işlemi esnasında öğrencinin geçen dönemden kalan bir dersi var ise öncelik ile o kalan ders seçilecektir. Sonrasında ise kredi miktarının yettiği kadar dönem derslerinden seçim yapılacaktır. Eğer bir dönemde bulunan ders sayısından fazla sayıda ders seçimi yapılırsa, öğrenci tarafından her bir ders için ekstra bir ödeme yapılacaktır.
AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!
AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
2017 AÖF Sınav Tarihleri
Akademik takvime göre bahar dönemi ara sınavları 15- 16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dönem sonu sınavları için belirlenen tarihler ise 27 ve 28 Mayıs 2017. Tek ders sınavı ise 15 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak.
AÖF Kayıt Yenileme Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılacak?
Her bir programa göre değişiklik gösterilse de genel olarak harç ücretleri 290 liraya tekabül etmektedir. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri harç ücretlerini ilgili bankaya yani Vakıfbank’a yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerdir. Ders kaydının yapılabilmesi için ilk olarak gerekli harcın yatırılması mecburidir.
AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Nasıl Ödenir?
AÖF kayıt yenileme işlemi Vakıfbank aracılığıyla yapılmaktadır. Vakıfbank ile yapılan harç ödemeleri için dört farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler; Vakıfbank şubeleri aracılığıyla ödeme, telefon bankacılığı ile ödeme, internet bankacılığı ile ödeme ve ATM ile ödeme.
Vakıfbank Şubeleri Aracılığı İle Ödeme
Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine gidip kayıt yaptırılacak olan program ve T.C. kimlik numaranız ile ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Telefon Bankacılığı İle Ödeme
Vakıfbank müşterisi olan kişiler, ilk olarak 444 0 724 numaralı telefon numarasını aramalıdırlar. Ardından bankacılık hizmetlerini sonrasında ise Vakıfbank müşteri numarasını tuşlamalıdırlar. Son olarak 8 haneli olan internet şifresi girilir ve Vakıfbank müşteri temsilcisine bağlanarak harç ödeme işlemi gerçekleştirilmiş olur.
İnternet Bankacılığı İle Ödeme
İnternet bankacılığı ile ödeme yapabilmek için bankanın internet sitesi üzerinden hesabınıza giriş yapınız. Giriş işleminden sonra ödemeler bölümünden eğitim ve sınav ödemeleri seçilmelidir. Açılan ekranda üniversite harç işlemleri seçildikten sonra AÖF ödemeler kısmına T.C. kimlik numarası yazılmalıdır. T.C. kimlik numarası yazıldıktan sonra ödenecek tutar gözükecektir. Onay işleminden sonra ödeme işlemi gerçekleşmiş olacaktır.
ATM İle Ödeme
ATM ile ödeme yapmak için kartlı ödeme ve kartsız ödeme olmak üzere iki yol vardır.
Kartsız İle Ödeme
ATM üzerinde yer alan giriş tuşuna basılır. Ödeme bölümünden ‘’Üniversite’’ seçeneği seçilir. Açılan ekranda T.C. kimlik numarası doğru bir şekilde yazılır. Borçların listelendiği ATM ekranında program seçimi yapılır ve ödeme işlemi gerçekleştirilir.
Kart İle Ödeme
Kart ile ödeme yapabilmek için Vakıfbank kartı ile ATM üstünden giriş işlemi yapılır. Ödemeler kısmında bulunan ‘’Üniversiteler’’ seçeneği seçilir. AÖF kodu girilir. Sonrasında T.C. kimlik numarası girilerek program seçimi yapılır ve ödeme işlemi gerçekleşmiş olur. Ödeme sonrasında işlemin tamamlanmış olduğuna dikkat edilmelidir. Ödeme işlemi sonrasında verilen makbuzu ödeme yapıldığını belgelemek amacıyla saklanmalıdır.