Gazete Vatan Logo

Ankara'dan iki kritik Rusya adımı

Rusya ile normalleşme adımları atılırken Ankara'da baş döndüren bir trafik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubundan sonra Dışişleri Bakanı Rusya'ya giderken Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise Rusya ile çok önemli gelişmelerin arefesindeyiz açıklamasını yaptı.

Ankara'dan iki kritik Rusya adımı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 1 Temmuz'da Soçi'de düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü'nün toplantısına katılacağı açıklandı. Toplantıya katılma kararı veren Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek.

Lavrov ve Çavuşoğlu görüşmesiyle Türkiye'nin Rus uçağını düşürdüğü tarih olan 24 Kasım 2015'ten sonra iki ülke arasındaki ilişkiler yeniden normalle dönecek.

FİKRİ IŞIK: ÖNEMLİ GELİŞMELERİN AREFESİNDEYİZ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Rusya lideri Putin’e mektup göndermesine ilişkin, “Çok önemli gelişmelerin arefesindeyiz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e iki ülke arasındaki gerilime ilişkin mektup göndermesini değerlendirdi.

Bakan Işık, “Rusya ile çok önemli gelişmelerin arifesindeyiz” şeklinde konuştu.

Kremlin'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazarak, üzüntülerini dile getirdiği ifade edilmişti.

Haberin Devamı