Gazete Vatan Logo

Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmeti nedir, nasıl yararlanılır?

Aile kurumunu sonlandırıp evliliklerine nokta koymaya karar veren vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. Boşanma sürecine giren ve başvuru yapan aileler için verilen bu hizmetin detayları ile ilgili her şeyi haberimize bulabilirsiniz.

Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmeti nedir, nasıl yararlanılır?

Evlenmek kadar boşanmak da hayatın gerçeklerinden biri. Taraflar için çoğu zaman oldukça sancılı geçen bu süreçte destek alabilmek oldukça önemli. Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmetine başvuran vatandaşlar, boşanma dönemi süresince devlet destekli yardım alabiliyorlar.

HANGİ HİZMETLER SUNULUYOR?

Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmeti almak için başvuru yapan ailelere boşanma öncesi ve esnasında; aile içi iletişim becerilerini kazandırmak, çatışmaların yapıcı bir şekilde çözülmesi ve aile içi destek, psikiyatrik rahatsızlığı olduğu düşünülen bireylerin sağlık tedavilerinin yaptırılması için sağlık kuruluşlarına yönlendirmek, aile içi iletişim sorunları nedeniyle boşanma noktasına gelen ailelerin aile ilişkilerinin yeniden yapılandırılması sürecinde aynı zamanda çocuklarıyla ilgili yaşadıkları sorunların çözümü yönünde danışmanlık yapmak gibi hizmetler sunulmaktadır.

NEREYE BAŞVURMAK GEREKİYOR?

Boşanma sonrası başvuruda bulunan ailelere ise; boşanma sonrası tek ebeveynliğin getirdiği sorunlar ve çocuklarla ilişkilerinin düzenlenmesi konusunda çocuk odaklı danışmanlık yapılmaktadır. Bunlara ek olarak kişinin toplumda yeni konumuyla yer alması, yeni konuta ve yaşama uyum sağlayabilme, maddi sorunlar ile başa çıkabilme konularında danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Haberin Devamı

Bu hizmet 81 ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki uzman personel aracılığı ile ücretsiz olarak sunulmaktadır.