Garipoğlu sülalesine ‘Cem nerede?’ sorgusu!
Münevver’in katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun neredeyse tüm sülalesi ile hizmetçisi dün gözaltına alındı. Dede, babaanne, kardeş, amca, hala, enişte, kuzenlere ’Cem nerede’ diye soruldu. Garipoğlular, polise ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
Beş ay önce işlenen Münevver Karabulut cinayetini çözmek için uğraşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün şok bir operasyon yaptı. Savcılık talimatıyla sabah saat 06.00’da, önceden belirlenen adreslere baskın düzenleyen polis dünyanın her yerinde kırmızı bültenle aranan cinayet zanlısı Cem Garipoğlu’nun ailesinden 12 kişiyi gözaltına aldı.
İhbar mektubu geldi
Baskın soruşturmayı yürüten Savcı Faruk Erşen Yılmaz’a gelen bir ihbar mektubuyla başladı. Mektupta, Garipoğlu Ailesi’nin hala firarda olan Cem Garipoğlu ile görüşmeyi sürdürdüğü ve katil zanlısına yardım ettiği öne sürülüyor, “Herkes Cem’i yurtdışında arıyor ama ailesi tarafından Türkiye’de saklanmadığı ne malum” deniyordu. Savcı talimatıyla hazırlıklara başlayan polis, düzenlediği baskında Cem Garipoğlu’nun dedesi Kasım Garipoğlu, babaannesi Sakine Garipoğlu, kardeşi Levent Garipoğlu, amcası Hayyam Garipoğlu, halası Handan Güleç, eniştesi Selçuk Güleç, kuzenleri Fulya ve Fatih Garipoğlu, Emine Başar, Fatma Başar ve hizmetçileri Besra Alivan’ı gözaltı aldı.
Gözaltına alınanların arabaları arandı, Garipoğlu’nun kuzenlerinin de dizüstü bilgisayarlarına el konuldu. Cinayet Büro Amirliği’nde ifadeleri alınan 12 kişi saatlerce cinayet gecesi ve sonrasıyla ilgili sorgulandı. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen iki müfettişin de katıldığı sorguda amca Hayyam Garipoğlu’na, “Cem Garipoğlu’nun kaçmasına yardım ettin mi?” ve “Hâlâ görüşüyor musun? Yerini biliyorsan söyle” şeklindeki sorular yöneltildiği iddia edildi.
’Yerini bilsem söylerim’
Hayyam Garipoğlu’nun da, cinayetten sonra yeğeni Cem Garipoğlu’na kaçması yönünde herhangi bir yardımının söz konusu olmadığını, olamayacağını belirterek, “Cinayetten önce ve sonra kesinlikle kendisiyle görüşmedim. Bu mümkün değil. Yerini bilsem söylerim” dediği öğrenildi. Cem’in ağabeyi Levent Garipoğlu ise ifadesinde, “Cem 6 dil biliyor. Avrupa’nın bütün ülkelerini tek başına gezecek ve saklanabilecek kadar tanıyor. Her yerde olabilir. Ama ben bilmiyorum” dedi.
Kuzenler: Hiç görmedik
Cem’in cinayetten önce sık sık görüştüğü akranları olan kuzenlerine de, “Cem Garipoğlu ile görüşüyor musunuz?” diye soruldu. Kuzenler de Cem’le herhangi bir irtibatlarının olmadığını söyledi. Dede Kasım ile babaanne Sakine Garipoğlu’nun da, torunları ile cinayetten sonra hiçbir şekilde görüşmediklerini ve olanlardan dolayı çok üzüldüklerini söylediği kaydedildi. Saatler süren sorgunun ardından gözaltına alınan 12 kişi serbest bırakıldı.
‘Ülkede başka olay yok mu’
Amca Hayyam Garipoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, “Bu benim üçüncü ifadem. Daha önce iki kez geldiler. Cem’in evde olmadığına dair tutanak tuttular. Biz bildiklerimizi anlattık. Nerde olduğunu bilmiyorum. Beş buçuk aydır bu cinayet manşetlerde... Altında başka bir sebep var, oturup düşünmek lazım. Güneydoğu’dan bir sürü şehit haberi geliyor. Ama nedense bu olay manşetlerden düşürülmüyor” dedi.
Devlet namus sözü vermişti
18 yaşında hunharca öldürülen Münevver Karabulut’un annesi Nagihan ile babası Süreyya Karabulut, geçtiğimiz günlerde dünkü gözaltılara imza atan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne giderek burada yetkililerle görüşmüşlerdi. Süreyya Karabulut, çıkışta yaptığı açıklamada, “Devlet bana namus sözü verdi. Artık içim rahat. Sabredeceğiz” demişti. Karabulut’un bu açıklamasından birkaç gün sonra gelen gözaltılar dikkat çekti.
CERRAH İDDİALARI CEVAPLADI
Artık son kez konuşuyorum Cem’i serbest bırakmadık!
Osmaniye Valisi, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah baba Süreyya Karabulut’un “Polis cem’i yakalamıştı ama 700 bin euro karşılığında serbest bıraktı” iddiasına yanıt verdi. Münevver cinayetiyle ilgili son kez konuştuğunu söyleyen Cerrah, şunları söyledi: “Böyle bir ortamda polisin suçlanması yanlış. Cem Garipoğlu denen katil zanlısı evde olsaydı, mutlaka orada yakalanır ve adalete teslim edilirdi. Ayrıca evde arama yapılırken Cem Garipoğlu’nun anne ve babası, site sakinleri ve jandarma vardı. Polis bu kadar kişinin içinde katil zanlısını yakalayacak, sonra da serbest bırakacak. Böyle bir şey mümkün değil. Aramalar sırasında evde 700 bin euro’nun bulunduğu söyleniyor, polis buna göz mü yumacak? Savcılığın yaptığı tahkikat sonucunda böyle bir konu sübut bulmaz ise, bu açıklamalardan dolayı Karabulut Ailesi nasıl bir açıklama yapacak? Ayrıca bu olayın failini emniyet teşkilatı yakalayacak. Katil zanlısının tüm delillerini emniyet teşkilatı açığa kavuşturdu. Olay aydınlatılmıştır. Ancak Cem Garipoğlu yakalanamadı. Maalesef firarda. Fakat yurt dışında ve içinde aranmaktadır.”