Ahmet Kaya doğum günü sözleri! Doğum günü kutlanıyor! Ahmet Kaya’nın doğum günü için kutlama sözler ve mesajlar!
Ahmet Kaya’nın doğum gününde sosyal medyada paylaşım yapmak isteyenler arama motorlarına yönelerek “Ahmet Kaya doğum günü sözleri” için arama yapıyor. Fransa’da sürgün hayatı yaşayan Ahmet Kaya, 43 yaşındayken 16 Kasım 2000’de geçirdiği kalp krizi sebebiyle aramızdan ayrıldı. 28 Ekim 1957 doğumlu olan Ahmet Kaya, bugün yaşasaydı 65 yaşında olacaktı.
Ahmet Kaya’nın doğum gününde sosyal medyada Ahmet Kay ile ilgili mesajlar yayınlanıyor, şarkıları paylaşılıyor. Biz de Ahmet Kaya’yı doğum gününde anmak isteyenler için “Ahmet Kaya doğum günü sözleri” derledik. İşte Ahmet Kaya’nın doğum günü için sözler ve mesajlar!
Ahmet Kaya doğum günü sözleri
“İyimser bir gül’dün yanaklarımızda. İyi ki doğdun iki gözüm”
"Bundan böyle yol yok kollarım çürüdü Bundan öte karanlıklar... Sen beni anlamadın gözünü kan bürümüş Bundan öte ayrılık var..."
“Ben Edirne’den Ardahan'a kadar bu ülkeyi sevdim.” İyi ki doğdun...
Herkes gider, sızı kalır… Yalnız ve derin sessizlikte söylen(e)memiş her türkü “bir veda havasıdır” İyi ki doğdun.
“Öldükten sonra değil, yaşarken anlaşılmak istiyorum." Doğum günün kutlu olsun gözüm!
Bir menekşe kokusunda seni aramak var ya bu hep böyle böyle gider mi? Saygı, minnet ve özlemle...
"Bir ben kaldım, bir ben kaldım, tenhasında gecenin, avutulmamış ben..."
65. yaşın kutlu olsun! İyi ki doğdun.
Bir bebek özleminde, seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi ? İyi ki doğdun
Ahmet Kaya kimdir?
Ahmet Kaya, 1957 yılında Malatya'da ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Aslen Adıyamanlıdır. Babası Sümerbank dokuma fabrikasında çalışan bir işçiydi. İlkokulu Malatya'da okudu. Müzikle altı yaşında babasının hediye ettiği bağlama ile tanıştı. Okuldan geri kalan zamanlarında plak ve kaset satan bir dükkânda çalışmaya başladı. Ailesinin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle 1972'de İstanbul Kocamustafapaşa'ya göç ettiler ve okulu bırakmak zorunda kaldı. İşportacılık ve çeşitli işyerlerinde çıraklık yaptı. Bu dönemde küçük bir yerleşim yerinden büyük bir şehre taşınmanın ve alışmanın sıkıntılarını yaşadı.
Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan bir etkinlikte Ruhi Su ile tanışma fırsatı buldu ve Mahsus Mahal isimli Ruhi Su türküsünü söyledi. 1978 yılında Gelibolu'da askerlik yaptı, bu arada askeri orkestrada müzik çalışmalarına devam etti. Askerden döndükten sonra Emine adlı ilk eşiyle evlendi ve 1982 yılında kızları Çiğdem doğdu. Ancak bu evlilik uzun sürmedi. Daha sonra Yusuf Hayaloğlu'nun kız kardeşi Gülten Hayaloğlu ile evlendi. Bu evlilikten, 1987 yılında ikinci kızı Melis dünyaya geldi.
İlk dönem albümlerinde genel olarak bağlamaya ağırlık verdi. Ahmet Kaya'nın tarzı pop, Türk halk müziği ve arabesk kategorilerine tam olarak dahil edilemediği için özgün müzik denilmeye başlandı. Kendisi müzik tarzının devrimci arabesk veya protest olarak tanımlanmasına karşı çıktı. Sözlerini kendisinin yazdığı bestelerle beraber, Attilâ İlhan, Can Yücel, Nevzat Çelik, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Enver Gökçe, Ahmed Arif, Arkadaş Zekai Özger, Ahmet Erhan gibi tanınmış şairlerin şiirlerini de besteledi.
Genellikle şarkılarında toplumsal meseleleri işledi. Toplam yirmi iki albümünde sadece bir Kürtçe şarkısı (Karwan) vardır ve bir tane de Kürtçe açılış bulunur.
16 Kasım 2000'de, Hoşçakalın Gözüm İsimli Albümünün Kayıtlarını Yaparken, Paris'in Porte de Versailles semtindeki evinde bir gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 17 Kasım 2000'de 30.000'in üzerinde kişinin katıldığı törenle Paris'in Père Lachaise Mezarlığı 71. bölüme defnedildi.