Gazete Vatan Logo

Adnan Hoca’nın da ormanda kaçak evi var

İstanbul Milletvekili Şirin, İçişleri Bakanı Aksu’ya sordu: “Kandilli’de orman arazisinde Adnan Hoca’nın da oturduğu 8 kaçak villa var. Erdoğan’ın başkanlığında yapılan bu villalar ruhsatsızsa yıkılacak mı?”

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin açıklamaları sonrasında gündeme gelen ve haftalardır kamuoyu gündeminde olan Acarkent ve Acarİstanbul tartışmaları sürerken, İstanbul milletvekili Emin Şirin, orman arazisine yapılan kaçak evler konusunda yeni bir iddiayı ortaya attı. Genç Parti Milletvekili Şirin, kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu kişilerin oturduğu Kandilli’de orman arazisinde 8 kaçak bina bulunduğunu söyledi. Şirin, sözkonusu evlerin Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapıldığını da öne sürdü. Bu konuda yazılı soru önergesi vererek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya bu binaların ruhsatlı olup olmadığını sorduğunu belirten Şirin şöyle konuştu: “Başbakan’ın Acarkent, Beykoz Konakları gibi ormandaki yapılaşmaya karşı yaptıklarını, bir İstanbul milletvekili olarak takdirle karşılıyorum. Bakalım şimdi, iskanı olmaması gereken bu binalara ne diyecekler? Ruhsatsızsa yıkacaklar mı? Eğer ruhsatsız olduklarını görüp yıkmazlarsa, ‘Acarkent ve Beykoz Konakları’na başka amaçlarla bakıyorlar’ diyeceğim.”

TARİKATIN MERKEZİ
Kamuoyu gündemine geçtiğimiz günlerde Oktar Babuna ve ailesi arasındaki tartışmayla gündeme gelen Adnan Hoca kurduğu şantaj ve seks tarikatı nedeniyle 1999’da gözaltına alınıp yargılanmıştı. Davalar sırasında müridleri tarafından tuzağa düşürülen genç kızların Adnan Hoca’nın Kandilli’deki villasına götürdükleri ortaya çıkmıştı. Hiç çalışmadığı halde trilyonlara hükmeden Adnan Hoca “Kitaplarımdan kazanıyorum” dediği parasının izi sürülürken verdiği ifadede Kandilli’deki söz konusu villa için şöyle demişti: “Fırat Develioğlu’nun aile evidir. Bu evde sadece zaman zaman misafir olarak bulundum.”

Ancak geçtiğimiz günlerde, Adnan Hoca’nın karakutusu olarak bilinen Fırat Develioğlu’nun da sırra kadem bastığı haberleri basına yansıdı.

İstanbul gecelerinde boy gösterdikleri günlerde her davete katılan iki ‘prensten’ biri olan ve Adnan Hoca’yla birlikte 10 ay cezaevinde yatan Develioğlu’nun gruptan ayrılmak istediği için Kazakistan’a sürgün edildiği iddia edildi.

Haberin Devamı