Gazete Vatan Logo

Adana'da korkutan deprem

Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır” dedi.

Adana'da korkutan deprem

Adana'nın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem saat 20.07 sularında oldu ve yerin 20 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Adanada korkutan deprem

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama geldi. Yerlikaya, "Adana’nın’ın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

BAKAN URALOĞLU: SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Adana’da 5 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımızın saha tarama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun” dedi.

Haberin Devamı

ADANA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kozan ilçemiz merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş olup, an itibarı ile tespit edilen olumsuz bir durum yoktur. Geçmiş olsun Kozan, Allah beterinden korusun" dedi.

OSMANİYE VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Adana Kozan merkezli yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde Osmaniye'de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saat 20. 07’de Adana Kozan’da meydana gelen 5,0 şiddetindeki depremin Osmaniye'de de hissedildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Vali Yılmaz, açıklamasında, "Allah’a şükürler olsun, şu ana kadar bir olumsuzluk yoktur, takibimiz devam etmektedir. Osmaniye’mize Adana’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah daha beterinden milletimizi, ülkemizi korusun." ifadelerine yer verdi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Panpal Adana'daki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Panpal şöyle konuştu;

Bu deprem benim çok iyi bildiğim, konuştuğum, beklediğim bir yerde ve deprem. 6 Şubat'tan sonra bölgede Kuzey'de Göksün civarında çok sayıda depremler oluyor ama bu Güney'de Kozan civarında 2023 Temmuz ayında 5,5 civarı bir deprem oldu hatırlayın minnettide. Geçen yaz yine Ağustos ayı sanıyorum 4,5 civarı yine hemen onun yakınında oldu. Ben hep o bölgeyi çalıştığım ve oradaki fayları haritaladığım için Akçaluşağı fayı, Minnetli fayı bunlar birbiriyle bağlantılı Doğu Batı yönlü normal faylar. Genellikle meslektaşlarımız Kuzey-Güney yönlü doğrultu atımlı faylarda deprem beklediklerini bildirirken bölgede çalışmalar yaptığım için arazi çalışmaları geçen yaz da o bölgedeydim. Doğu Batı yönlü normal fayların aktif olduğunu ve 5-6 arası büyüklükte deprem üretme potansiyeli olduğunu açıklayıp duruyorum.

Haberin Devamı