ADANA Bayram Namazı Saati 2025 - Bayram namazı ne zaman ve saat kaçta? Diyanet'e göre Adana Ramazan Bayramı bayram namazı saati

Adana bayram namazı saati Diyanet tarafından belirlendi. 2025 Ramazan Bayramı namazı kılmak isteyen kişiler Adana bayram namazı vakti ile ibadet görevlerini yerine getirecekler. Adanalılar, Adana bayram namazı saati konusunda detaylı bilgi edinmek istiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, 2025 Ramazan Bayramı'nda Adana bayram namazı saati belli oldu.
ADANA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın namaz vakitleri paylaşımına göre Adana bayram namazı vakti 06:57 olarak belirlendi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram sabahı manevi bir atmosferde eda edilecek bayram namazı için milyonlarca Müslüman camilere akın edecek. Özellikle sıcak iklimiyle bilinen Adana'da, namazın serin saatlerde kılınması vatandaşlar için ayrı bir önem taşıyor. Bu yüzden "Adana bayram namazı saati kaçta?" sorusu daha da fazla araştırılıyor. Peki, 2025 Adana bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekat?
ADANA BAYRAM NAMAZI SAATİ
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2025 Ramazan Bayramı namaz saatlerine göre Adana bayram namazı saati 06:57 olarak belirlendi. Bu saat itibariyle Adanalılar bayram namazını kılmak üzere camilere gidebilecek. Sabahın erken saatlerinde başlayan bu ibadet, bayram gününün manevi atmosferine anlam katıyor.
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Bayram namazları, müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olarak bayramların birinci günü, kuşluk vaktinde kılınır. Bayram namazı farz değil vaciptir. İki rekat olarak cemaatle kılınır.
- Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilerek namaza durulur.
- Sonra "Sübhaneke" okunur.
- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce "Fatiha", sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.
- Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.
- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.
- Sonra da secdeler yapılarak oturulur.
- Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.