Gazete Vatan Logo

Açılış töreninde sürpriz isim!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 113 tesisinin toplu açılışında konuştu. Açılış töreninde dikkat çeken isim ise Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan oldu. Kutan, Erdoğan ile birlikte açılış töreninde sahnede yerini aldı.12.12.2012’de gerçekleştirilen 112 tesisin açılışına da katılmıştı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Bu 113 tesisi kazandıran herkese, mühendisinden, mimarına, işçisine kadar şükranlarımı sunuyorum.

2010 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığımız eliyle 110 tesisi milletimize kazandırdık. 2011'de 111, 2012'de 112 bugün de 113 tesisi hizmete açıyoruz.

Bu dev tesisler Kahramanmaraş'tan İzmir'e... yurdumuzun dört bir köşesine yayılıyor.

Biz eserlerimizle konuşan bir iktidarız. Bugün Türkiye'nin hangi iline giderseniz gidin orada mutlaka bizim iktidarımızın bir eserini görürsünüz.

Ayak basmadık yer bırakmadık. Her yere gidiyoruz. Ayak bastığımız her yere esder inşa etmekten söz ediyoruz. Amacımız Türkiye'yi kalkındırmak. Bu sabah Batıkent Sincan arasındaki metronun test sürüşüne katıldım. İnşallah yılbaşı itibarıyla Batıkent-Sincan arası da hizmete başlayacak. Biz hizmet yarışındayız. Birileri de laf yarışında.

Rüyaları gerçeğe dönüştürdük. Dünyada ilk defa iki kıtayı birleştiren su altı tünelini yapmak bize nasip oldu.

Melen Projesi'ni biliyorsunuz. Melen sisteminin birinci aşamasını geçen yıl resmen hizmete sunmuştuk. Hizmet yerine laf üretenler karada yol yapamazken biz denizin altından tünel açıyoruz.

17 Aralık'ta bir kez daha anacağımız Hz. Mevlana, "Eseri olmayanın yerinde yeller eser" diyor. Biz gecemizi gündüzümüze katarak eser inşa etmeye kendimizi adadık ve bu yolda devam ediyoruz. Başkaları gibi kuru bir milliyetçilik yapmıyoruz. Asırlık rüyaları bir bir gerçekleştiriyoruz. 153 yıllık bir rüyayı, Marmaray'ı, gerçeğe dönüştürdük. Adnan Menderes Barajı'nı tamamlamak da bize nasip oldu. Aydınlılar ilk defa 1869 yılında hbaraj talebinde bulunmuşlardı. Ancak bu talepleri ne Abdülaziz tarafından ne de sonraki padişahlar tarafından karşılanamadı. 59 hükümet geldi geçti, hepsi bu proje ile ilgilendi. Ama gerçekleşmedi. Adnan Menderes Barajı'nı tamamlamak da bize nasip oldu. Asırlık rüyayı 10 Ekim 2010 tarihinde hizmete bizzat biz açtık.

Ülkemizin en büyük tesislerini tamamlıyor, ülkemizin değerlerini, isimlerini bu eserlerde yaşatıyoruz.

Boztepe Barajı'na da kıymetli büyüğümüz Recai Kutan ağabeyimizin ismini verdik.

Son 11 yıldır, cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik. Bunların içinde ülkemizin gururu dev barajlar var. 36 projenin inşaatı devam ediyor. 18 milyon kişiye daha içme suyu sağlamış olacağız. Sulama yatırımları sayesinde ülkemiz tarımda dünyada ilk yediye yükseldi.

Yılda ortalama 75 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmıştır. Ormanlarımızı daha da büyüttük 500 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Orman varlığımızı hem alan olarak hem de servet olarak büyüttük.

Haberin Devamı