4A’lılar yani SSK’lılar için ne zaman emekli olabilirim uygulaması burada!
4A, 4B, 4C fark etmeksizin ne zaman emekli olabilirim uygulamasını her birey kullanabilir. Üç kurum için de farklı olarak uygulamaya konmuş olan bu sistemden nasıl yararlanacağınızı haberimizin devamında görebilirsiniz.
Prim ve sigortalarını düzenli olarak ödeyen vatandaşların sosyal güvenceleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca yatırılan prim ve sigortalar ile birlikte vatandaşlar emeklilik için prim biriktirmiş olur. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşlar emekli olabilirler. Emeklilik yaşınız geldiğinde bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları işyeri yatırmaktadır. Vatandaşlar bu yüzden sigortalı bir işte çalışmaya çok özen göstermektedir.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Tarım veya esnaf işini yapan vatandaşlar da sosyal güvencelerini sağlamak istiyorlarsa bağ-kura bağlı olmaları gereklidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda her ay prim yatırmaları gereklidir. Yatırdıkları bu primler sayesinde vatandaşların hem sosyal güvenceleri sağlanmaktadır hem de emeklilik yaşı geldiği zaman bağ-kurdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışanlar da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bireylerdir.
Ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşların neredeyse artık hepsinin internet uygulaması bulunmaktadır. İnternet teknolojisinin bu kadar gelişmesinden sonra internet kullanan vatandaşların sayısında da bir artış söz konusu olmuştur. Vatandaşlar artık bütün işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini çok iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için internet uygulaması da çok gelişmiş bir düzeydedir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir.
E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Giriş yollarından en çok E-Devlet şifresi ile giriş yolu kullanılmaktadır. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifreniz yok ise PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranızla beraber girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler’den sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’nu seçmeniz gerekir. Ardından Ne zaman emekli olabilirim sorusunun yazılı olduğu linke tıklayınız. Karşınıza gelen sayfada kimlik doğrulamasını gerçekleştiriniz. Ardından T.C. kimlik numaranızla birlikte E-devlet şifrenizi giriniz ve ne zaman emekli olacağınızı öğreniniz.
SSK ya bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olurum uygulamasının SSK için olanına girdikten sonra ilk başta üst taraftaki bilgileri girmelidir. Cinsiyetinizi seçtikten sonra doğum tarihinizi ve hizmete başlama tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan maluliyet durumu ve erken yaşlanma durumunu seçmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra alt tarafta bulunan mevcut bilgiler kısmını doldurmanız gereklidir. Mevcut bilgiler kısmında SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız ve yurt dışı gün sayınızı girmeniz gereklidir. Son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.