Gazete Vatan Logo

45 milyon kuyruğu!

İkramiyenin yarattığı heyecan doruğa çıktı

45 milyon kuyruğu!

Talih peşinde koşanlar Nimet Abla’nın önünde 200 metrelik kuyruk oluşturdu.

YILBAŞI özel çekilişine sayılı günler kala Milli Piyango Genel Müdürlüğü’nün bastığı biletlerin yüzde 99, 50’si tükendi. 45 milyon liralık büyük ikramiye hayaliyle İstanbul Eminönü’deki Nimet Abla’ya koşanlar gişenin önünde izdiham ve uzun kuyruklar oluşturdu. Yılbaşı ikramiyesine kavuşmak isteyenlerin oluşturduğu piyango kuyruğu 200 metreyi bulurken, yarım biletin tükendiği belirtildi. Nimet Abla Gişesi’nde görevli Hasan Eğri, geçen yıl 36 lira olan tam bilet fiyatının bu yıl 40 milyon lira olduğunu belirterek, “Yarım biletler tükendi. Çeyrek de tükenmek üzere. Haftasonu tüm biletlerin tükeneceğini tahmin ediyoruz. Geçen yıla oranla satışlarda artış var. Türkiye’deki yılbaşı biletlerinin yüzde 10’ubizim gişemizden satılıyor.

45 milyon kuyruğu


Hafta içi olmasına rağmen uzun kuyruklar oluştu. Bu yıl ki talep bizi şaşırttı. Vatandaşın yoğun ilgisi var. Özellikle yarım bilet ilk kez 5 gün önceden tükendi. Çeyrek biletler de kapış kapış...Bir kişi ortalama 3 çeyrek bilet alıyor. Geçen yıla oranla bilet satışımızda gözle görülür bir artış var” dedi. Bilet alanlardan Semiha Koç, “Borcumuz var. 50 bin lira çıksa borçları kapatırız. Emeklilik zor evladım. Çok fazla hayalimiz var. Ev alırız, tatile gideriz. Büyük ikramiye çıkarsa bütün aileme dağıtırım. Eşe, dosta yardım ederim. Allah herşeyin hayırlısını versin” diye konuştu.

45 milyon kuyruğu


Diyanet’ten ‘loto’ eleştirisi

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yeni yıla günler kala noel, yılbaşı ve loto konusunda ‘sert eleştiriler’le yüklü mesajlar verdi. Noel ve yılbaşı nedeniyle yapılan tüketim çılgınlıklarını eleştiren Görmez, “Özellikle Noel tüketim ekonomisi üzerinden, çocuklar üzerinde bir kültür ve kimlik erozyonu oluşturmak doğru değildir” dedi. Aşırı tüketim kültürlerinin insanlara sunduğu en büyük yanlışlardan birinin emek ve çaba sarf etmeden zengin olma duygusu olduğuna dikkati çeken Görmez, bu duygulara hitap etmek için de piyango, toto, loto gibi şeylerin oluşturulduğunu belirterek, “Bunların hiçbirisinin inanç sisteminde, emeği kutsal sayan ahlak sistemlerinde kabul görmesi mümkün değildir” dedi.

Haberin Devamı