Gazete Vatan Logo

2017 Adalet Bakanlığı sınavları başvuru işlemleri nasıl yapılır?

Adalet Bakanlığı’nın yapacağı sınav için başvuru işlemleri 6 Nisan 2017 tarihi itibariyle başladı. Sınava nasıl başvuru yapılır? Sınav için ne kadar ücret ödenecek? Sınav ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

2017 Adalet Bakanlığı sınavları başvuru işlemleri nasıl yapılır?

2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı için yapılacak olan yazılı yarışma sınavı ile 2017 Adalet Bakanlığı Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavı aynı gün içinde, 3 Haziran’da gerçekleştirilecektir. Sadece Adli Yargı- Avukatlık sınavına girecek olan adayların sınavı saat 11.00’da başlayacaktır. Hem Adli Yargı- Avukatlık sınavına hem de Adli Yargı sınavına girecek adayların sınavları ise saat 10.00’da başlayacak. ÖSYM tarafından bu sene uygulamaya konulan saat uygulaması bu sınavda da geçerli olacaktır. Sınavın başlangıç saatinden 15 dakika önce adayların sınav giriş binalarına girmelerine asla izin verilmeyecektir.

ADALET BAKANLIĞI SINAVLARINA BAŞVURU İŞLEMİ VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçldıır.

Sınav Başvurusu İşlemi Nasıl Yapılacak?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınavın başvuruları, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden alınacaktır. Adaylar internet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak sistem üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi başvuru merkezlerini kullanarak da başvurularını yapabilirler. Sistem üzerinde geçerli bir fotoğrafı olmayan yani son 50 ay içinde ÖSYM başvuru merkezleri tarafından fotoğrafı çekilmemiş olan adayların, sınav başvurularını başvuru merkezlerinde yapmaları gerekmektedir. Başvuru merkezleri aracılığı ile yapılacak başvurular için 5 TL hizmet ücreti alınmaktadır. İsteyen adaylar şifre değişikliğinde de bulunabilirler. Başvuru merkezlerinin açık adresleri ÖSYM’nin resmi internet sitesinde bulunan sınav kılavuzu içinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Sınav Ücreti Ne Kadar?

Adayların sınav başvurularını yaptıktan sonra, sınav ücretlerini de yatırarak başvurularını tamamlamış olurlar. Sınav ücreti, 1 sınava katılan adaylar için 165 TL iken 2 sınava katılan adaylar için 245 TL olarak belirlenmiştir. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre, sınav ücreti 6-14 Nisan 2017 tarihleri arasında ödenebilecek. Ödeme için ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılmalıdır. Sınav ücreti bankalardan yatırılmamalıdır. Ödeme işlemleri nedeniyle kaynaklanabilecek olan sorunlardan ÖSYM ya da Adalet Bakanlığı sorumlu olmayacaktır. Sınav ücretini, belirlenen süre içinde yatırmamış olan adayların başvuruları da iptal edilecektir.

Haberin Devamı

Sınavda Hangi Konulardan Soru Sorulacak?

Sınava girecek olan tüm adaylar, Genel Yetenek ve Genel Kültür testi ile birlikte Ortak Alan Bilgisi testini cevaplandırmak zorundadırlar. Bu testte 65 soru sorulacaktır ve sınav için 80 dakika cevaplama süresi verilecektir.

Adli Yargı, Adli Yargı-Avukat sınavına girecek olan adaylara da başvuru esnasındaki tercihlerine göre uygun kitapçık verilecektir. Bu testlerde 35’er soru olacaktır. Cevaplamaları için adaylara verilecek olan süre ise 50’şer dakika olacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde; Türkçe, Matematik, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Atatürk İlke ve İnkilap Tarihi ile Türk Kültür ve Medeniyetleri konularından 6’şar tane soru sorulacaktır.

Ortak Alan Bilgisi testinde; Anayasa Hukuku, İdari Yargılama Usulü, Medeni Hukuk, Hukuk Yargılama Usulü ve İdare Hukuku konularından 7’şer tane soru sorulacaktır.

Haberin Devamı

Adli Yargı testinde; Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku ile İcra ve İflas Hukuku konularından 7’şer tane soru sorulacaktır.

Adli Yargı- Avukatlık testinde; Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Hukuku ile İcra ve İflas Hukuku konularından 7’şer tane soru sorulacaktır.

Birden çok testin uygulanacağı sınav salonlarında sınav kitapçıklarının dağıtımı ve toplanması sırasında ara verilmeyecektir. Sınav evraklarının dağıtım ve toplanma süreçlerinde adayların sınav salonlarına girmelerine ya da sınav salonlarından çıkmalarına izin verilmeyecektir. Belirtilen işlemler yapılırken sınav salonundan sebebi ne olursa olsun çıkmış olan adaylar sınav salonlarına tekrar giremeyecektir.

Değerlendirme aşamasında her bir sınav kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Değerlendirme işleminde sadece adayların vermiş oldukları doğru cevaplar dikkate alınacaktır. Yanlış cevaplar değerlendirmeye alınmayacaktır. Genel Yetenek-Genel Kültür testi 20 puan üzerinden, Alan Bilgisi testi de 80 puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir.

Haberin Devamı