2016 yılı TEOG puan hesaplaması nasıl yapılıyor?
23-24 Kasım tarihlerinde düzenlenen TEOG sınav soruları ve cevapları yayınlandı. TEOG sonuçları ise merakla beklenir oldu. Sonuçlar henüz açıklanmasa da adaylar TEOG puan hesaplaması yaparak notlarını kontrol ediyor. İşte detaylar...
1. Dönem TEOG sınavlarının gerçekleşmesinden sonra açıklanan soru-cevaplarla birlikte puan hesaplama işleminin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Haberimizde nasıl puanın nasıl hesaplandığını bulabilirsiniz. TEOG sonuçlarının ise TEOG mazeret sınavları (17-18 Aralık) bittikten sonra yani Ocak ayında açıklanması bekleniyor.
Ülkemizde eğitim alanında yapılan değişimlerin bir çoğu eğitim sonucu eğitim sınıfı atlayabilmeleri için girecekleri sınavlarda daha başarılı olabilmelerini sağlamak bunun için uygun koşulları oluşturabilmektir. Bu uygun eğitim koşullarını oluşturabilmek adına sınav sistemlerinde de önemli değişimler söz konusudur. Önceden lise geçiş sınavları için adaylar 6, 7, 8. sınıflarda birer kez sınavlara tabii tutulmaktaydı. Ancak bu öğrencilerin her yıl aynı heyecanı yaşamlarına sebep olmaktaydı. Bu da öğrenciye bir türlü rahatlamamış hissiyatı vermekte idi. Bu geri dönüşümleri olumlu bir şekilde değerlendiren ve öğrencilerin başarı ortalamasından yola çıkarak bunu dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılından itibaren uygulanan bir sınav sistemi ile öğrencilerin daha başarılı olabilmesi için uğraşmaktadır.
TEOG PUAN HESAPLAMA TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ..
TEOG SINAV SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
TEOG'DA İTİRAZ YAĞMURU
TEOG-1’de 8 sorunun iptali isteniyor. Sınav sonrasında elektronik imza sitesi change.org’da, Türkçe testinde yer alan ‘Unutmak’ kelimesinin anlamıyla ilgili sorunun, kelimenin anlamının doğru kullanılmadığı gerekçesiyle iptal edilmesine yönelik kampanya başlatıldı. Ayrıca bazı öğrenci ve veliler de Türkçe testinin A Kitapçığı’ndaki 15. sorusunun iptalini istiyor.
Pek çok veli soruların iptal edilmesi için Milli eğitim Bakanlığı’na (MEB) dilekçe gönderdi. Yapılacak itirazlar için 20 TL ödenmesi gerekiyor. MEB’in verdiği bilgiye göre itirazlar soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayınlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde ÖDSGM sitesinde yayınlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabiliyor.
TEOG MAZERET SINAVILARI NE ZAMAN?
Sınavda her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika, teneffüs araları 20 dakika oldu.
Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava girdi.
Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları sınava sokulmadı.
Öğrenciler, 17-18 Aralık'ta mazeret sınavlarına girecek. Sınav sonuçları ise ocakta açıklanacak.
TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
23-24 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG 1. dönem sınavlarının soruları ve cevaplarının yayınlanması ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. TEOG mazeret sınavları 17-18 Aralık'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının ise Ocak 2017'de açıklanması bekleniyor.
TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?
TEGO 1. dönem sınavlarının sona ermesi ile birlikte örğenciler TEOG sınav puanlarını hesaplamaya başladı. Peki TEOG puanı nasıl hesaplanır? İşte Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan TEOG puan hesaplama tablosu.