2016 KPSS Önlisans sonuçları açıklandı! (ÖSYM sonuç açıklama sistemi)
Merakla beklenen 2016 KPSS Önlisans sonuçları az önce açıklandı. Memur adayları 2016 KPSS Önlisans sonuçlarına ÖSYM resmi sitesinden ulaşabilecek. Haberimizde bulanan linkten de 2016 KPSS Önlisans sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.
Binlerce memur adayı tarafından beklenen 2016 KPSS Önlisans sonuçları az önce ÖSYM resmi sitesinden duyuruldu. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden 2016 KPSS Önlisans sonuçlarını öğrenebilir ya da aşağıdaki sorgulama butonunu kullanabilirsiniz.
2016 ÖN LİSANS KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
16 Ekim 2016 tarihinde ön lisans düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2016-KPSS Ön Lisans) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; Genel Kültür Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 12. sorusunun iptal edilmesine karar verilmiştir. İptal edilmiş olan soru, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-KPSS Ön Lisans değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.
Sınav sonuçları, 8 Kasım 2016 tarihinde saat 16:30’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.
KPSS Ön Lisans Sonuçları Nereden Açıklanacak?
KPSS Ön Lisans Sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden açıklandı. Sınav sonuçlarını adaylar ÖSYM internet sayfasına giriş yapıp, T.C. kimlik numaraları ve Şifre ile giriş yaptıktan sonra KPSS Ön Lisans sonuçlarını görüntüleyebilirler.
KPSS Ön Lisans Geçerli Sayılması İçin Gerekenler
Adayın;
· Sınava, atandığı salonda girmesi,
· Sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
· Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
· Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,
· Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
· Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine
· Teslim etmesi,
· Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.
KPSS Önlisans ve Ortaöğretim
KPSS’de Önlisans ve Ortaöğretim İçin Hangi Puan Türleri Gereklidir?
KPSS sonuçlarını esas alma durumunda olan kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu ve sözleşmeli personel alımlarında önlisans düzeyi için KPSS P93 ve ortaöğretim içinse KPSS P94 puanını kullanacaklardır.
KPSS’ye Kimler Girebilir?
KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şarttır.
KPSS’ye Neden Girilmelidir?
Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur. Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına atanmak üzere tercih yapmak isteyen adayların bu sınava mutlaka girmeleri gerekir.
KPSS Sonuçları Ne kadar Süre İçin Geçerlidir?
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.
KPSS Nerelerde ve Ne Zaman Yapılmaktadır?
KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte yaklaşık 150 sınav merkezinde yapılmaktadır. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sabah, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de öğleden sonra başlatılmaktadır.
KPSS’nin Geçerli Sayılması İçin Neler Gereklidir?
Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilebilmesi için, sınava, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde yazılı olan salonda girmesi, kopya eylemine karışmamış olması, cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını doğru olarak kodlaması, soru kitapçığının kapağına T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmış olması, kullandığı soru kitapçığının türünü cevap kâğıdına doğru olarak işaretlemiş olması, cevaplarını soru kitapçığına değil, cevap kâğıdına işaretlemiş olması, soru kitapçığını, cevap kâğıdını, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini eksiksiz olarak sınav görevlilerine teslim etmesi, sınavın diğer kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilir.
KPSS Sınav Ücreti Geri Alınabilir mi?
Başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava başvuru hakkı olmayan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez. Adaylardan alınan sınav ücretleri gelecek dönemlere devredilmez.
KPSS Sınav Giriş Belgesi Kaybedildiğinde Ne Yapılmalıdır?
Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyenler veya belgesini kaybedenler, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri veya ÖSYM Bürolarından bu belgelerini bir ücret ödemeden çıkartabilirler. Bu belge sadece adayın kendisine veya birinci derece yakınlarına (anne, baba, kardeş, eş ve çocuk) kimlik kontrolü yapılarak elden verilir. Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yeniden edinmek isteyen adayların belgelerini sınav gününden önce edinmiş olmaları yararlarınadır.
Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?
Adaylara Sınav Sonuç Belgesi gönderilmemektedir. ÖSYM internet sayfasından T.C. Kimlik numarası ve Aday Şifresi ile sonuçlara ulaşılmaktadır.
KPSS Sonucuna Nasıl İtiraz Edilir?
Sınav sonuçlarının incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde yazılı olarak ÖSYM’ye başvurabilirler. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası esas alınır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Güvenevler-Ankara Şubesindeki 6032068-5001 numaralı hesabına sınav kılavuzunda belirtilen ücreti yatırmaları ve bu ücreti yatırdıklarını gösteren banka dekontunun fotokopisini dilekçelerine eklemeleri gerekir. ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı ya da fotokopisi, yargı organlarının aksi kararı olmadıkça, aday dahil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez veya verilmez. Sınav evrakı ÖSYM’de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.
KPSS’ye Girecek Engelli Kimseler Ne Yapmalıdır?
Engelli adaylar sınav sırasında yardımcı istedikleri takdirde, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları engel durumlarını gösteren ve üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası bulunan sağlık kurulu raporunu, kendi durumlarını ayrıntılı olarak anlatan “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği” ekinde ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Son işlem günü mesai bitimine kadar ÖSYM’ye ulaşan raporlar işleme alınmakta, bu tarihten sonra ulaşan raporlar işleme alınmamaktadır. Sınavda, gerekli olduğu hâllerde bu adaylar için okuyucu / işaretleyici görevlendirilecek, oku-yamayacak derecede görme engelli olan adaylara karmaşık şekillere dayalı sorular sorulmamakta, bu adayların sınav puanları sınavda sorulmayacak sorular göz önünde tutularak hesaplanmaktadır. Bu adaylar dışındaki engelli adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesi diğer adaylar gibi yapılacaktır. Raporları ÖSYM’ye ulaşan ve kabul edilen adayların, KPSS ORTAÖĞRETİM / ÖNLİSANS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde “Engelli Salonu” ibaresi yer alacaktır. Merkezimize gönderilen raporlar, sınav esnasında engelli adaylara uygun sınav koşullarının sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. Adayların ÖSYM’ye göndermiş oldukları raporları, yerleştirme ile kamu kurum ve kuruluşlarına atanma işlemlerinde dikkate alınmaz.
KPSS Sonucu Neden İptal Edilir?
Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bir adayın sınav kılavuzundaki tüm kurallara uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilmektedir. Sınavdan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı saptanan adayların, sınav sonuçlarından doğan hakları iptal edilecektir.
Sınava girme hakkı olmadığı hâlde sınava girip yüksek puan almak, memur olarak atanma hakkı doğurmaz.