Gazete Vatan Logo

2013'ün en iyi modacısı Türk

Moda dünyasının en iyileri Londra'daki Victoria&Albert Müzesi'nde belirlendi

Trend belirleme şirketi WGSN'in hazırladığı törende en değerli ödülü bir Türk aldı: İngiliz İktidar ile muhalefetini buluşturan modacı Erdem Moralıoğlu

5-6 yıl kadar önceydi... İngiliz basınında bir Türk adı görünce heyecanlanmıştım. Erdem Moralıoğlu’nun adı satır aralarında da değil direk başlıklardaydı.
‘Erdem’ adlı kendi markasını yaratan modacı Moralıoğlu’na övgü yağıyordu.
Moralıoğlu’nun, o dönemki İngiltere Başbakanı Gordon Brown’ın eşi Sarah Brown‘ı giydirdiği biliniyordu. Moralıoğlu aynı zamanda, o dönemde ana muhalefetteki Muhafazakâr Parti Lideri David Cameron’ın eşi Samantha Cameron’ı da giydiriyordu. Erdem Moralıoğlu o gün bugündür İngiltere'de ‘iktidar ile muhalefetin ortak noktası.’ Prens William da evlendikten sonraki ilk resmi tören dahil pek çok etkinliğe Moralıoğlu'nun tasırımlarıyla katılıyor.

KİM BU ADAM?

Peki kim bu Erdem Moralıoğlu? Moralıoğlu'nun şu anda hayatta olmayan kimya mühendisi babası Türk, annesi İngiliz... İkiz kız kardeşiyle Kanada’da büyümüş. Modaya Kanada’da başlayıp 2000’de İngiltere’ye yerleşmiş. Vivienne Westwood’un asistanlığını da yapan Moralıoğlu, 2005’te, British Fashion Council ödülünü almış.

İNGİLİZ MODASININ 4 İSMİNDEN BİRİ

Harrods mağazası onun kreasyonlarına bayılıyor, Keira Knightley ve Kirsten Dunst gibi yıldızlar ondan giyiniyor; Lara Stone gibi modeller onun tasarımlarının öve öve bitiremiyor. Bugüne kadar moda alanında onlarca ödül alan Moralıoğlu, Türkiye’de az da tanınsa tanınmasa da 37 yaşında İngiliz modasının 4 isminden biri sayılıyor.

GİYİLEBİLİR TASARIMLAR

Şu günlerde siyasi isimleri giydirse de “Siyasi biri değilim. Müşterilerimle siyaset konuşmuyorum” diyor. Renk sıçramaları, doğanın birbiriyle kaynaşması onun giysilerinde mükemmel şekilde vücut buluyor. Moralıoğlu, romantik, kadınsı, asil ve en önemlisi ‘giyilebilir tasarımlar’ yaratıyor.

Haberin Devamı