Gazete Vatan Logo

18 Haziran 2024 bankalar açık mı, bugün bankalar kapalı mı? Kurban Bayramı'nda 17-18-19-20 Haziran bankalar çalışıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük sürenin de idari izin kapsamına alındığını ve tatilin 9 güne uzatıldığını açıkladı. Kurban Bayramı'nın ilk günü 16 Haziran tarihine denk geldi. Bugün bayramın 3. Günü idrak edilirken, bankalarda işi olanlar “18 Haziran 2024 bankalar açık mı, bugün bankalar kapalı mı? Kurban Bayramı'nda 17-18-19-20 Haziran bankalar çalışıyor mu?” sorusuna yanıt arıyor.

18 Haziran 2024 bankalar açık mı, bugün bankalar kapalı mı? Kurban Bayramı'nda 17-18-19-20 Haziran bankalar çalışıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." İfadelerini kullandı. Kurban Bayramı tatilinde kamu kurumları 9 gün kapalı olacak. Resmi tatil kapsamında bankaların bayramın 3. Günü açık olup olmadığı sorgulanmaya başlandı.

18 HAZİRAN 2024 BANKALAR AÇIK MI?

20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma resmi tatil değildir. Yani, özel sektör çalışanları için bayram tatili arefe günü öğlen başlayacak.

İdari izin kamu çalışanlarını kapsıyor. Bu nedenle özel sektör bankalar idari izin kapsamında yer almıyor. Bankalar Borsa İstanbul'un çalışma prensibine ayak uydurduğu için doğrudan Borsa İstanbul'un çalışma durumunu göz önünde bulunduruyor.

Memurlar, devlet dairelerinde çalışanlar, belediye çalışanları, öğretmenler perşembe ve cuma günleri idari izinli sayılacaklar ve bu kesim için tatil 9 gün olacak.

Bayram boyunca hastane, kargo firmaları ve bankalar kapalı olacak.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı 9 günlük tatil devlet memurlarını kapsıyor. İdari izin sadece kamu kurumlarında çalışanları ilgilendirdiğinden özel sektör çalışanlarını kapsamayacak.

KURBAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

15 Haziran CUMARTESİ: AREFE GÜNÜ

16 Haziran PAZAR: KURBAN BAYRAMI (1.Gün)

17 Haziran PAZARTESİ: KURBAN BAYRAMI (2.Gün)

18 Haziran SALI: KURBAN BAYRAMI (3.Gün)

19 Haziran ÇARŞAMBA: KURBAN BAYRAMI (4.Gün)